Thale Leirfall Bremset fra Stjørdal Friidrettsklubb (SFIK) var nær ved å falle ut fra startblokkene på 200-meteren under Bislett Games, men stormet likevel inn til en meget god tid på Bislett stadion i Oslo torsdag kveld.

For mye medvind

Stjørdalsjenta ble klokket inn til 24,53, hvilket var mer enn sju tideler raskere enn hun noen gang har løpt utendørs. Dessverre var viste vindmåleren 3,1 sekundmeter medvind, hvilket gjør at Bremset ikke får registrert noen ny personlig rekord.

- Jeg fikk en veldig dårlig start og holdt nesten på å falle. Sånn sett er jeg ikke helt fornøyd, sa det allsidige stortalentet da hun kom til pressesonen rett etter målgang.

Da hadde hun enda ikke sett siden egen tid, og ble mildt sagt overrasket da hun fikk vite at klokkene hadde stoppet på 24.53 sekunder.

- Fikk jeg det? Det var da veldig til personlig rekord. Det er jammen bra med så dårlig start, smilte ungjenta.

Mål om under 25

Personlig rekord ble det altså likevel ikke, men en kjempeopplevelse ble det likevel å løpe i friidrettens storstue.

- Jeg var veldig, veldig nervøs før start. Dette er første gangen jeg løper på Bislett. Stemningen var utrolig bra, og det var veldig artig å løpe. Skulle bare ønsket at starten på løpet mitt var bedre, sa Thale.

- Hvor raskt hadde du håpet å kunne løpe?

- Jeg hadde håpet å løpe på under 25. Det klarte jeg jo ganske bra. Skulle jeg gjettet på tiden min da jeg kom i mål, ville jeg tippet rundt 25 blank, sa 18-åringen som trygt kunne fastslå at formen er veldig bra.

Sørilds Ingvild Meinseth vant den nasjonale 200-meteren på Bislett torsdag på 23,83. Leirfall Bremsets 24,53 holdt til sjetteplass.

Ser mot U20-EM

Et av sesongens store mål for Thale Leirfall Bremset er U20-EM i italienske Grosseto i andre halvdel av juli. Til det mesterskapet er hun allerede kvalifisert i lengde.

Kravet på 200 meter er 24,60. Med godkjent vind ville også det vært i boks på Bislett.

- Det er mange som kommer til å klare det kravet, så jeg får nok ikke være med på distansen. Jeg tror nok det blir med lengde. Skulle jeg få muligheten sier jeg selvfølgelig ja, sier Thale Leirfall Bremset.

Gode lengderesultater har i første rekke preget stortalentets sesongstart.

- Det har gått veldig bra i lengde, der er jeg veldig fornøyd. 100 meter må jeg løpe flere ganger for å bli veldig bra. Jeg har satt pers, men veft jeg kan løpe fortere. På 200 meter har det ikke gått bra før nå, men nå er jeg veldig fornøyd, sa Thale.

Bislett-opplevelsen og debuten i Bislett Games ga så definitivt mersmak. Om ett år kan det komme en ny sjanse.