- Jeg skal løpe rundt fem kilometer i St. Olavsloppet, og derfor passer Trønder-Østløpet så bra. Det er en fin oppladning, forteller 16-åringen fra Hommelvik IL.

Perfekt

Trønder-Østløpet er et gateløp i og rundt Hommelvik hvor deltagerne kan velge å løpe mellom fem og ti kilometer. Med tanke på at Grøtte Renå skal løpe fem kilometer under St. Olavsloppet, var valget hennes enkelt under Trønder-Østløpet.

- Det passet perfekt. Jeg løp inn til 23,27 minutter, noe som er litt raskere enn hva jeg oppnådde i fjor, forteller Renå, som ble nummer 19 i jenteklassen uansett alder.

Fire dager

St. Olavsloppet går over fire dager, og starter i Östersund 28. juni og ender opp i Trondheim 1. juli. Totalt skal 337 kilometer gjøres unna fordelt på 51 etapper.

- Jeg skal løpe 30. juni på en etappe mellom Sandvika og Verdal, sier Grøtte Renå.

Flytter til Meråker

Lisa Grøtte Renå kommer fra en kjent idrettsfamilie i Hommelvik, og det var langt fra tilfeldig at langrenn ble hovedidretten.

- Jeg begynner til høsten på Meråker videregående skole, men jeg har ikke noen planer om å bli stjerne. Jeg liker å drive med langrenn, selv om det til tider kan være krevende, sier hun.

I vinter oppnådde Grøtte Renå en 7. plass på en femkilometer i Budal, i en sesong som var preget med både opp- og nedturer. Nå er fokuset satt mot kommende vinter.

- Jeg har startet oppkjøringen til neste sesong, og trener både rulleski, styrke og løping. Jeg prøver å få til treninger hver eneste dag, forteller hun.

140 deltagere

Årets utgave Trønder-Østløpet hadde færre deltagere enn i fjor, men likevel trosset imponerende 140 deltagere åtte kalde varmegrader, vind og regn.

Femkilometeren for herrer ble vunnet av Mats Bjørgum fra Strindheim på tiden 15,16 minutter. Beste lokale løper ble Marius Moe Renå fra Hommelvik IL på 15. plass. Blant damene ble Tine Marit Renå fra Hommelvik IL nummer 10, mens Katharina Kahrs fra Strindheim vant på tiden 17,58.

Ebrahim Abulaiziz fra Strindheim vant tikilometeren på 31,58. Arild Moen fra Lånke ble nummer tre. Blant damene var Lisbeth Vold fra Strindheim raskest.