Til tross for møkkavær, besto arrangørene generalprøven foran søndagens fellesstart for seniorene med glans.

Sist søndag arrangerte Stjørdals-Blinks sykkelgruppe fellesstarten for menn og kvinner i junior- og U-23-klassen. Nærmere 200 løpere stilte til start, og ildsjelene i Stjørdals-Blink måtte bruke alt av ressurser og mer til for å få avviklet øvelsene som var en generalprøve foran søndagens fellesstart med Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff i spissen for de andre sykkelproffene og norgeseliten.

Lettet

– Jeg er svært lettet. Noe småplukk er det alltids, men i det store og hele har vi arrangert tre gode ritt. Jeg har heller ikke mottatt negative tilbakemeldinger, sier Geir Arne Øfsti, rittleder for NM-fellesstartene. Han forteller om et par biler som kom i feil kjøreretning, men som ble stoppet i god tid før en eventuell farlig situasjon kunne oppstå.

– Det ser ut til at rytterne på grunn av regnet tok det mer med ro enn vanlig nedover, sier han.

Større medietrykk

Etter noen rolige dager, er fokuset igjen skrudd på mot søndagens begivenheter. 175 menn og 51 damer er påmeldt til seniorfellestartene.

–Da løftes alt et hakk opp. Sist helg var vi 60 personer, men til helga skal enda flere i sving, sier Øfsti. Blant annet ventes et langt større medietrykk, og TV2 direktesender herrenes fellesstart. Presserommet må rigges, strømtilførsel for TV2s produksjonsbuss må ordnes, satellittoverføring og helikopter må koordineres og i tillegg ventes et langt større publikumsinnrykk.

– Vi skal ordne med storskjerm i tillegg til at det blir et bedre opplegg for publikum. Blant annet skal en laksetrailer trilles på plass. I tillegg blir det enda større trykk og aktiviteter i Gevingfeltet, hvor mange publikummere kommer til å samles, sier han.

Høye ambisjoner

For arrangørene i Stjørdals-Blink er det viktig å lykkes.

– Vi er glade for at det gikk bra sist helg, men vi skal evaluere og luke ut alle småfeil for å bli enda bedre på søndag. Vi ønsker å bli tatt seriøst som arrangører, vi leker ikke sykkelritt, sier rittlederen.