Nylig fikk Jo Kristian Weisethaunet (14) fra Solbakken i Hommelvik og Andreas Bakken (13) fra Fosslia i Stjørdal beskjed om at de er tatt ut til en talentsamling i regi av Norges Basketballforbund. Samlingen finner sted i Kongsberg mellom 25. og 27. august.

Regionstreninger

SBBK-duoen er blitt tatt ut etter å ha deltatt på flere regionstreninger i Trondheim sammen med spillere fra begge trøndelagsfylkene og Møre og Romsdal. Også Jo Kristians bror, Marius Weisethaunet (12) har deltatt på de regionale samlingene, men han nådde ikke helt opp i uttaket til den sentrale talentsamlingen. Men hans muligheter vil komme senere.

Kartlegging

Andreas spilte på SBBKs gutter 14- og 15-lag siste sesong mens Jo Kristian spilte på 15- og 17-årslagene.

– Talentsamlingen arrangeres blant annet for å få kartlagt basketballtalentene i tidlig alder. Det er ikke noe landslagstilbud for spillere i så ung alder, sier Jo Kristian Weisethaunet. Hommelvikingen har spilt basketball siden han var ni år og har vist seg som et stort talent under basketballkurven.

Egentrening

– Nå blir det mye trening i sommer for å være forberedt til talentsamlingen?

– Noe blir det ja selv om vi ikke har muligheter innendørs fordi hallene stenger om sommeren. Men vi har en del muligheter utendørs, sier 14-åringen som sammen med Andreas og lillebror Marius gjennomførte en treningsøkt på asfaltbanen ved Stokkan ungdomsskole i Stjørdal et par dager etter at uttaket til talentsamlingen ble kjent. Det er også muligheter for basketballspill blant annet ved Fosslia skole og Halsen ungdomsskole i påvente av at de kommunale hallene åpner etter sommerferien.

USA-ferie

– Skal også til USA på ferie og da blir basketballen med i kofferten. Det finnes sikkert en basketballbane eller to dit vi skal, sier Jo Kristian Weisethaunet. Familien reiser til New York på østkysten og skal etter hvert bevege seg sørover langs kysten til Florida.

London-ferie

– Vi skal ikke så langt som til USA. Vi reiser til London, sier Roy Viggo Bakken som er pappa`n til Andreas. I løpet av London-oppholdet er håpet å finne en basketballskole å delta på.

– Det arrangeres nemlig basketballskoler om sommeren. Både her i Norge og i utlandet, sier Roy Viggo Bakken.

14 spillere

Fra Region Midt i Norges Basketballforbund er det seks 14-åringer og åtte 13-åringer som er tatt ut til talentsamlingen i Norges eldste industriby som ligger i Buskerud. Byen har rundt 27.000 innbyggere, rundt 4.000 flere innbyggere enn Stjørdal. Byens basketballag, Kongsberg Miners, vant Basketball Ligaen Norge (BLNO) siste sesong.

Andreas Bakken (t. v.) fra Stjørdal og Jo Kristian Weisethaunet fra Hommelvik skal på talentsamling i basketball senere i sommer. Foto: Knut Sollihaug