- Vi har mye fokus på at vi skal være positive på trening. Det har ikke alltid vært sånn. Før så kranglet vi en del. Ei stund måtte vi unngå å spille på trening, for det ble så mye kommentarer.

Men så jobbet vi med det, og nå går det mye bedre.  Nå inkluderes alle, sier jentene.

- Hva skjer hvis man klager og kjefter på hverandre på banen.

- Da taper vi. Vi blir usikre på oss selv.

Skal møte Kenya

Remyra Jenter har skjønt hva som viktig for håndballaget. Både for at hver og en skal trives, og for at laget skal lykkes.

- Gleder oss til å møte andre lag, sier de. Laget gleder seg spesielt mye til å møte Kenya.

- Partille  er verdens største håndballcup!

Supre supporterforeldre

Følelsen er god før avreise. For et par helger siden var finaleplassen ikke langt unna i Selbucup, forteller laget som drar til Gøteborg for å vinne kamper.

- Vi har kjørt opp veldig til dette her. Vi har blant annet på kunstgress . Og vi har til og med forberedt oss på å møte klister, så ikke det skal sette oss ut.

Håndball er best

Marie Ingstad, er ei av spillerne som gleder seg. Hun har spilt håndball fra 2. klasse. Først på Stj.-Blink, så på Remyra.

- Håndball er best, sier Marie Ingstad (12). Foto: Line Mette Finnøy

- Når jeg spiller håndball tenker jeg på ingenting annet. Da legger jeg skolen og alt annet jeg har å tenke på bak meg. Jeg gleder meg alltid til håndballtreing, for jeg synes det er så artig, forteller Marie Ingstad (12). Hun spiller både fotball og håndball, men like håndball aller best.

- Vi har fokus på allsidighet og lik spilletid uansett ferdigheter og oppmøte på trening, forteller lagleder Håvard Dahlen.

- Halve laget bedriver også andre idretter, forteller han.

- 14 av dem spiller også fotball på Remyra, og vi har samme lagledelse for håndball og fotball og kan samarbeide om sesongene.

Før har laget deltatt i på cup i både Steinkjer, Selbu, Røros, Molde og Østersund.

- Men Partillecup blir  i Gøteborg kommer nok til å bli det største nivået jentene noen sinne kommer til å nå, sier Dahlen.

Håper å holde sammen

Etter sommeren begynner jentene som nå går på Fosslia, på Stokkan ungdomsskole. Lagleder og spillere er spente på dette.

- Det er spennende om vi klarer å holde laget samlet til mer moro i årene framover, sier Håvard Dahlen som berømmer spillernes foreldrene for å stille opp som de gjør på dugnader og kamper. Mange av dem skal være med til Partillecup.

-  Vi har veldig bra supporterforeldre. De er med helt fra oppvarmingen, og de heier høyest av alle, roper jentene på vei ut på banen igjen for å fortsette treningen.

Partille Cup samler 1200 lag fra 40 nasjoner i Gøteborg 3.-8. juli.