Thale Leirfall Bremset (18) må prestere opp mot sitt aller beste i over 30 grader for å komme til lengde-finalen i U20-EM.

– Det er kjempevarmt her. I dag er det over 30 grader. Det er litt uvant, for det har ikke vært så mye varme i Stjørdal i sommer. Men det er egentlig bra med slike temperaturer, sa 18-åringen onsdag ettermiddag.

Thale Leirfall Bremset ankom den italienske byen Grosseto tirsdag. Onsdag hadde hun sin første treningsøkt på konkurransearenaen der U20-EM i friidrett arrangeres.

– Det kjennes greit ut. Jeg føler meg lett og fin i kroppen, og er frisk og rask, sier Bremset.

– Har mer inne

Ungjenta fra Stjørdal Friidrettsklubb (SFIK) satte personlig rekord under Världsungdomsspelen i Göteborg i begynnelsen av juli med 6,15 meter.

Lørdag venter lengdekvaliken. 12 jenter skal til finalen.

– Jeg håper jeg setter ny personlig rekord, så får vi se om det holder til finaleplass. Tror iallfall jeg må hoppe opp mot persen for å ha en mulighet, sier Thale Leirfall Bremset.

Live Haugstad Hilton, som representerer IL Gular, er den andre norske lengdejenta i mesterskapet i Italia. Hennes personlige rekord er én centimeter bak stjørdalsjenta.

– Jeg føler at jeg har mer inne. I det siste har jeg terpet på tilløp og treffpunkt på planken. Nå føler jeg meg klar, sier Thale Leirfall Bremset.

Saken fortsetter under bildet.

Thale Leirfall Bremset hopper lengdekvalik i Italia på lørdag. Foto: Lars Sørnes

Mange om beinet

Onsdag kveld er hun én av fem utøvere som er plukket ut til å representere Norge under åpningssermonien.

Landslagstrener Arve Hatløy har stor tro på 18-åringen fra Stjørdal.

– Thale hadde ei fin økt i dag og så bra ut. Tilløpet fungerte som det skulle, og det bør ligge an til en bra konkurranse på lørdag, sa han til Bladet onsdag ettermiddag.

Utøverne har tre hopp hver i kvalifiseringen.

– Det er mange om beinet, og Thale må nok hoppe maksimalt og helt oppunder persen skal hun være blant de 12 som får hoppe finalen søndag kveld, forteller Hatløy.

Han anslår at mellom 12 og 15 utøvere har bedre eller rundt samme personlig rekord som Thale Leirfall Bremset.

– Det kommer til å bli jevnt. Men jeg er optimistisk, understreker Hatløy.

Lette treningsøkter

Sammen med Live Haugstad Hilton skal Thale Leirfall Bremset gjennomføre lette treningsøkter på formiddagen torsdag og fredag.

– Videre handler det om restitusjon og skape mest mulig overskudd inn mot lørdag, sier Arve Hatløy.

– Hva med varmen?

– Det blir helt kalrt en utfordring. Vi må ta våre forholdsregler. Under kvaliken lørdag kommer det til å være mellom 30 og 35 grader. Det handler om å kjøle seg ned mellom slagene.