– Jeg har trent bra, men verken hode eller kropp har helt skjønt at det har vært en oppkjøring til noe stort. Det er forholdsvis kort tid siden EM og NM og vanligvis har jeg lenger tid på meg. Jeg har ikke hatt den spenningen jeg bruker å ha, men det kan slå ut positivt, sier Marte Elverum fra Elvran i Stjørdal til Bladet.

Hun medgir at hun er spent på hvordan det utløper seg når hun tirsdag ettermiddag løfter i den polske byen Wroclaw.

Rangert på fjerdeplass

I midten av mai ble hun europamester, mens det ble en suveren NM-tittel og kongepokal på hjemmebane på Hell i begynnelsen av juni.

26-åringen deltar i klasse minus 72 kilo.

– Jeg tror formen skal være bra, altså. Det kjennes slik ut, sier Elverum.

World Games er det største mesterskapet en styrkeløfter kan delta i. Det er styrkeløftens OL og arrangeres hvert fjerde år.

Marte Elverum skal konkurrere mot ni andre kvinner i sin vektklasse. Hun er rangert på fjerdeplass før konkurransen starter.

– Jeg skal fighte for en pallplass, understreker Elverum.

– Det er det som er hovedmålsetningen. Men det er et litt annerledes poengsystem. I World Games teller kroppsvekten også. Det betyr at jeg faktisk kan løfte mest av alle, men likevel havne utenfor pallen, forteller hun.

Rekorder

Under norgesmesterskapet på Hell satte hun uoffisiell europarekord med 245,5 kilo i knebøy. I markløft har hun løftet 240,5 kilo, mens rekorden i benkpress lyder på 142,5 kilo.

– Jeg satser på å forbedre rekordene mine. Jeg har iallfall mer inne i markløft. Under NM hadde jeg et meget godt forsøk på 250 kilo, men da var det grepet som sviktet. Styrken er der, og det er betryggende, sier Marte Elverum.

Norge stiller med til sammen fem styrkeløftere i World Games i Polen.