– Det er en grei måte å avslutte ferien på. En må stå opp tidlig hver dag, og da blir det ikke så tøft å begynne på skolen over helga.

Det sier Milla Johnsen Brækken fra Saksvik. 13-åringen og nærmere 230 barn og ungdom i alderen 7-14 år er denne uka samlet under Tine fotballskole på Viksletta.

Mylder

– Stemningen har så langt vært meget god, sier leder Petter Roksvaag til Bladet. Da lokalavisa besøkte anlegget tirsdag formiddag, myldret det av ivrige fotballspillere på de to banene.

Ifølge Roksvaag er dagene varierte med tekniske øvelser før lunsj og småbanespill på ettermiddagene.

Unge instruktører

Totalt 35 ungdommer fra Malvik er hyret inn som instruktører. Vikhammerjenta Lene Malvik Hanger har ansvaret for de unge veilederne. 19-åringen spilte fotball for arrangørklubben i en årrekke, men måtte gi seg tidlig på grunn av skader.

– Siden jeg ikke lenger kan spille selv, er det artig å være med å arrangere noe sånt. En kan se at ungene trives, sier Hanger.

Femte år på rad

Årets Tine fotballskole på Vikhammer er den femte i rekken i regi av Malvik IL. Milla Johnsen Brækken har deltatt hvert eneste år.

– Jeg liker å spille fotball, og så er det sosialt og artig her. Vi har veldig mange forskjellige øvelser og instruktørene er veldig hyggelige, skryter Brækken.

Tine fotballskole arrangeres en rekke steder over hele landet denne sommeren. De lokale klubbene står for gjennomføringa mens samvirkeselskapet leverer det meste av materiell. Om lag 70.000 barn er påmeldt på landsbasis.