Målvakt Sofie Breda-Ruud (17) fra Stjørdal Håndballklubb og de norske u-jentene tapte 23-18 mot Tyskland i finalen i EM-sluttspillet som ble spilt i Chemkostav Arena i  Michalovce i Slovakia sist søndag.

Sofie sto i mål de siste 10-12 minuttene av finalekampen.

Ledet ved pause

I følge handball.no kom Norge svært godt i gang, og førte hele førsteomgang. I andre omgang var det derimot Tyskland som var det førende laget, og som til slutt tok hjem seieren. Norge ledet 12-9 ved pause.

Fra start i andre omgang måket Tyskland på - og etter bare fire minutter spilt hadde de utliknet Norges ledelse, og knappe minuttet etter gikk de opp i ledelsen 13-12.

Skuddbom

Brått sto det 14-12, og etter halvspilt andreomgang var stillingen 18-13 til Tyskland.

Norge fikk ikke dreisen på angrepsspillet, med mange skuddbom og noen tekniske feil. I forsvar kom ungjentene våre litt på etterskudd, og med bare fem minutter igjen å spille ledet Tyskland med fem mål.

De siste fem minuttene rant det inn mål begge veier, og da sluttsignalet lød, utløste det elleville jubelscener fra tyskerne, mens skuffede, men fattede norske jenter måtte stå på motsatt banehalvdel å bivåne det hele.

Fornøyd trener

Norges trener Sissel Nygård Pedersen var noe skuffet, men totalt sett fornøyd med mesterskapet.

- Det føles kjedelig når vi var så nære, men vi må si oss fornøyd med å ha kommet til en finale.  I dag startet vi bra, og i første omgang var vi bra med både i forsvar og angrep. I andre omgang klarte vi ikke helt å holde intensiteten og konsentrasjonen oppe, og da ramlet alt sammen. Jeg syns allikevel jentene står på uansett om vi ikke lykkes, og vi skal ta med oss denne erfaringen, og jobbe videre ut ifra det vi har opplevd her, sa Pedersen til handball.no.

Norge kom til finalen etter å ha slått Ungarn 26-21 i semifinalen fredag kveld.