Mesterskapet ble arrangert på Fræna, like utenfor Molde forrige helg.

– Det var kjempeartig å bli regionmester. Konkurrentene kom fra Møre og Romsdal og begge trøndelagsfylkene, sier Oda Fossan til Bladet. Ponnien hun red er hennes egen og er 11 år gammel.

–Jeg har hatt den i halvannet år. Kjøpte den fra Stall Bergan i Sandefjord. Opprinnelig er den fra Irland, sier 16-åringen som regner med å selge ponnien etter denne sesongen.

Oda Fossan er blitt regionmester i sprangridning.

Hest neste

– Neste år er jeg for gammel til å ri i ponniklassen. Da er planen å kjøpe meg en hest, sier Oda som begynte i første klasse på studiespesialisering ved Malvik videregående skole i går.

–Det finnes ridelinjer ved videregående skoler, blant annet i oslo-området, som jeg vurderte. Men jeg følte at det var best å bo her i Malvik og kombinere skolegang med ridning på fritida, sier hun som representerer Trondheim Rideklubb.

Knockboy Paddy står på stallen hos Torp Ridesenter mens de fleste treningsøktene gjennomføres hos Stall Bromset i Malvik hvor Oda sin trener, Dina Haagensli, holder til.

–Det er veldig greit å ha ponnien på Torp Ridesenter. Det er kun 15 minutter på sykkel hjemmefra. Jeg er i stallen nesten hver dag, men jeg har en rytter som tar seg av den de dagene jeg ikke kan være der på grunn av lekser og andre gjøremål, sier Oda Fossan.

To søstre

Oda har to søstre, fjerdeklassingen Erle og førsteårs ungdomsskoleelev Guro. Erle er rytter mens Guro har ridd tidligere, men har sluttet.

–Guro er mer interessert i håndball og fotball, sier Oda. Jentenes far heter Ingar Fossan, er fra Hegra og har spilt fotball både for moderklubben Hegra IL og Stjørdals-Blink.

–Når begynte du med ridning?

–Jeg var sju, åtte år da jeg begynte. Familien kom flyttende til Saksvik fra Lørenskog da jeg var fem år, sier den ferske regionmesteren.

Singapore

Pappa Ingar jobber i oljebransjen og det var hans jobb som førte til at familien flyttet til Singapore i 2,5 år.

–Jeg drev også med ridning der til vi flyttet hjem sommeren i 2015, sier Oda Fossan.

–Hvordan var oppholdet?

–Det var tøft i starten. Spesielt på skolen hvor all undervisning foregikk på engelsk. Men etter hver gikk det bedre, sier hun som sammen med familien fikk sett mye av Asia under oppholdet.

–Vi reiste mye. Det var kun en halvtimes biltur til nabolandet Malaysia. I tillegg besøkte vi Vietnam, Thailand og Indonesia. Og vi var også i Australia. Spesielt Vietnam og Australia var flotte land, sier Oda Fossan som om noen uker skal delta i et sprangridningsstevnet i Ålesund. Det er i hvert fall det som er planen.

Oda Fossan fra Saksvik er en lovende ponnirytter. Foto: Privat