Oppgjøret i Malvikhallen endte 26-37 til Follo.

Andredivisjonslaget Vikhammer HK (VHK) visste på forhånd at de ville møte et meget sterkt lag, men hadde VHK en toppdag og Follo en opptreden under pari kunne alt skje.

I stedet er det VHK som sover de første minuttene. 0-3 allerede etter drøye tre minutter og 1-6 fem minutter senere var den verst tenkelige starten.

- Vi fikk litt sjokk i begynnelsen av kampen, og det er på mange måter starten som ødelegger for oss. Etter hvert spiller vi bedre, og i perioder er vi kun tre mål bak, sier Nino Kazazic, som scoret to ganger fra sin kantposisjon.

VHK skjerpet seg utover førsteomgangen, og etter 25 minutter var stillingen kun 10-13. Follo så faren og satte opp tempoet, og til pause viste lystavlen 12-17.

Nino Kazazic og VHK fikk som ventet stryk av et sterkt Follo-lag. Foto: Frank Skaufel

Divisjonsforskjell

Etter hvilen kuttet VHK forspranget ned til tre mål, før Follo fikk vertene på behørig avstand. Midtveis i omgangen var stillingen 18-28, og kampen var for lengst avgjort.

- De er bedre enn oss i ankomstfasen, har bedre tekniske ferdigheter, er dyktigere en mot en og holder et høyere tempo. Det var divisjonsforskjell, innrømmer Kazazic.

Mot slutten satte VHK inn flere unggutter som fikk sjansen til å smake på nivået som venter dem, hvis årets sesong ender med opprykk.

- Spiller godt

Selv om det ble stortap, finnes det elementer fra kampen som trenerne kan sette plusstegn foran. Det å score 26 mål mot et førstedivisjonslag er bra.

- Jeg synes vi spiller godt i etablert forsvar- og angrep, sier Kazazic.

Toppscorer for VHK ble Morten Norum med ti mål.

For VHK starter andredivisjonsserien neste helg mot Bækkelaget2 og Vålerenga i Oslo.