Sist helg ble han nummer seks sammenlagt i Roserittet i vestlandsbyen Horten. Ikke nok med det. 15-åringen endte opp med en tredjeplass på tempoetappen og sikret seg like godt klatretrøyen i etapperittet som foregikk i traktene rundt byen. På de to fellesstartene endte motbakkespesialisten opp med 10. og 16. plass, men han satt i begge rittene med i finalen.

–Det er først i år at jeg har greid å nærme meg norgestoppen i klassen, og resultatene fra Roserittet gir meg motivasjon og lyst for å trene hardere til neste sesong. Da er målet å kjempe helt i toppen, sier 10.-klassingen ved Stokkan ungdomsskole i Stjørdal.

Oppsving

I kjølvannet av suksessen til blant andre Thor Hushovd, Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff, har rekrutteringen i norsk sykkelsport fått et skikkelig oppsving. I juniorklassen rangeres Norge som verdens beste nasjon. Også i de yngre klassene er deltakelsen stor og kvaliteten god.

Jevnt i toppen

I 15-16-årsklassen under Roserittet deltok over 40 syklister. Benjaminsen tilbakela den 8,9 kilometer lange og kuperte tempoetappen på 12,46 minutter. Det vil si en gjennomsnittsfart på like under 42 kilometer i timen, og opp til seieren skilte det kun fem sekunder. Det forteller noe om nivået i toppen av norsk sykkelsport i denne aldersgruppen.

–I fjor endte jeg ofte blant de 20–25 beste, mens i år har jeg vært blant de ti beste stort sett hele tiden. En av grunnene til at jeg har lyktes så godt, er at jeg har fått ny trener i Svein Erik Vold. Det har blitt mer struktur i treningen, og jeg har lært meg å prikke inn formen når det gjelder, sier Benjaminsen, som tidligere i sommer ble nummer ni i temporittet og ti på fellesstarten under ungdomsmesterskapet.

Vil vinne Tour de France

Miljøet i Stjørdals-Blinks sykkelgruppe har også vokst, og i klassene 15–16 år og junior teller i år fem ryttere. Det er lenge siden etterveksten har vært så god.

–Jeg trener mellom 10 og 16 timer ukentlig, og foran neste sesong blir det enda mer, sier Benjaminsen, som kun skal sykle i det midtnorske mesterskapet på bane 16. september og Salmon Race under verdensmesterskapet i Bergen før sesongen er over.

At unggutten er ambisiøs, skal ingen betvile.

–Helt siden jeg var ti år har mitt mål en dag vært å vinne Tour de France. Det blir ikke enkelt, men jeg tror jeg kan greie det, sier Fredrik Benjaminsen.