Hovedtrener Odd Fossland (i midten) sammen med Erlend Persen (t. v.) og Markus Kvello, den nye trenerduoen i Stjørdals-Blinks alpingruppe.
(Foto: Privat)

Hovedtrener Odd Fossland (i midten) sammen med Erlend Persen (t. v.) og Markus Kvello, den nye trenerduoen i Stjørdals-Blinks alpingruppe. Foto: Privat

Ny trenerduo for de yngste alpinistene

16-åringer fra Hommelvik og Stjørdal skal hjelpe alpinistene i Stjørdals-Blink.

16-åringene Erlend Persen fra Stjørdal og hommelvikingen Markus Kvello blir trenere for unge alpinister i Stjørdals-Blink.

Tirsdag ettermiddag startet den ferske trenerduoen opp med barmarkstreningene der både nye og gamle utøvere er velkommen. Begge er tidligere aktive alpinister på godt nasjonalt nivå.

– Vi er veldig glad for å ha fått inn to nye og unge trenere, sier hovedtrener Odd Fossland i Stjørdals-Blinks alpingruppe til Bladet. Fossland skal bistå de ferske trenerne med den sportslige oppfølgingen. Markus og Erlend sier at de er veldig motiverte for å være trenere i moderklubben, og håper på mange nye alpinister på treningene utøver høsten og vinteren.

Variasjon

Treningene vil foregå på tirsdager og torsdager enten utendørs eller i gymnastikksalen ved Stokkan ungdomsskole. Treningene passer unger i alle aldre og det legges vekt på å ha det artig og variasjon i treningen.

Når snøen forhåpentligvis kommer blir det kveldstreninger i Meråker Alpinsenter, som klubben har et godt samarbeid med.

– Når det er treninger i Meråker ordner klubben et system for samkjøring, slik at ikke alle foreldre trenger å kjøre til Meråker. I Meråker har klubben eget klubbhus, der utøverne kan varme seg og spise matpakka si under treningsøkta, sier Odd Fossland.

Samling

Han sier videre at i løpet av høsten skal alpingruppa arrangere en rekrutteringssamling for nye og gamle medlemmer. Det blir en overnattingstur i Meråker eller på Storlien. Dette skal være et lavterskel tilbud for dem som har lyst til å starte med alpint. Klubben dekker kostnader med overnatting og trenere.

– Disse samlingene bruker å være veldig sosiale og artige og gi et godt sportslig utbytte, sier Odd Fossland. Både foreldre og utøvere blir bedre kjent i løpet av en slik helgasamling.

Mer å lese på Bladet:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Sport

Spiller med kroniske smerter

Lasse Hønstad er en av Vikhammer HKs viktigste spillere, til tross for at han sliter med kronisk beinhinnebetennelse.

VHK vant årets første seier

 Lettede håndballspillere etter 33-29-seier over Strindheim.

Gøran steppet inn for storebror

Strekspilleren måtte spille midtback i 19-målstapet mot Bækkelaget.

Ble rundspilt hjemme

Stjørdals-Blinks andredivisjonsherrer var sjanseløse mot Bækkelaget2.