2009-årgangen til Stjørdals-Blink Fotball gjør seg ikke bare bemerket på banen med ballen i føttene. Nå har laget fått en påskjønnelse for fin opptreden under Sparebank 1 SMN sin fotballcup i Trondheim i slutten av august.

De unge spillerne ble tildelt FairPlay-premien.

– Kjempebra. Vi er stolte av de unge spillerne våre. Vi forsøker å lære dem vesentlige ting både om fotball og FairPlay. De er en utrolig fin gjeng, sier lagleder Erik Knudsen.

Coerver Coaching

Juryen la vekt på innrapporterte observasjoner som støtter verdiene rundt FairPlay-opptreden. Det vises blant annet til Stjørdals-Blink hjalp en skadet motspiller opp etter skade, og spilte ballen over på motstanderlagets banehalvdel etterpå.

– Det var den første cupen utenfor dalføret vi var med på. Dalførecupen ble avlyst den aktuelle helga, og da meldte vi oss på i Trondheim. Mest for å møte nye lag og spillere. Og da er det jo artig at vi blir lagt merke til på en veldig positiv måte, forteller Knudsen.

Premien var et gavekort fra Coerver Coaching for hele treningsgruppa. Det vil si en treningsøkt på to timer med fokus på øvelser for å forbedre individuelle fotballferdigheter.

– De kommer med profesjonelle trenere. Treningsøkta skal bli gjennomført i løpet av høsten, sier Erik Knudsen.

Etterlyser flere jenter

Stjørdals-Blink-laget teller totalt 27 spillere. Av dem er det bare tre jenter.

– Vi savner flere jenter på laget, så hvis noen har lyst til å prøve seg er de hjertelig velkommen, understreker Knudsen.

Førstkommende helg avsluttes årets dalførecup for 2009-årgangen. Senere i høst er det klart for det store høydepunktet: Sjampions Lig i Stjørdalshallen.