– Vi hadde håpet på 300 deltakere, men vi har passert 1.060, sier Hilde Landfald.

Hun er leder i trimgruppa i IL Fram som har opplevd en kolossal interesse for sitt opplegg med trimposter i sommer.

De 24 postene ble satt ut på forskjellige steder på Skatval og Langstein 1. mai.

Premiering

Den 1. november skal de tre beste poengplukkerne premieres.

– I tillegg har vi en del uttrekkspremier, sier Hilde Landfald som først og fremst synes det er flott at så mange kommer seg ut på tur i skog og mark på grunn av trimpostene.

Fra 1. november blir postene vinterposter fram til 1. mai 2018. Det er trimgruppa og Skatval Skilag som samarbeider om opplegget.

– Når vintersesongen starter kommer vi til å ta hundre kroner i påmeldingsavgift, sier Hilde Landfald.

– I løpet av helga kommer vi til å ha registrert over 25.000 turer siden oppstarten i mai, sier hun videre. Det er også forholdsvis sikre rykter som går på Skatval om ektemenn som ikke ser kona si i løpet av en hel dag fordi hun er ute og samler poeng på de forskjellige trimpostene.

Mellom 30 og 60 år

– Vi har deltakere fra 7 år til over 80 år, men de aller fleste er mellom 30 og 60 år, sier Landfald.

De fleste deltakerne er fra Skatval og Stjørdal sentrum. Takket være et bidrag på 20.000 kroner fra Gjensidigestiftelsen er det gratis for deltakerne å være med i år.

– Men neste år må vi nok ta en påmeldingsavgift. I år koster det oss nemlig 30.000 kroner å gjennomføre trimpostopplegget, sier Skatvals trimdronning.

Opplegget er ganske enkelt og det står greit forklart på IL Frams hjemmeside.

– Deltakerne må laste ned en app som heter Trimpoeng på sine mobiltelefoner. Der må man lage seg en bruker. Deretter mottar man en tekstmelding med en egen kode som man logger seg inn med, sier Hilde Landfald.

Etter innlogging kommer man inn på en side hvor det kan søkes etter Trimposter Skatval.

Sjekk inn

– På hovedsiden står de 24 forskjellige turmålene. Når du skal sjekke inn på posten åpner du appen før du kommer fram fordi den trenger litt tid på å hente inn posisjonen, sier hun. Du får opp en prikk som er deg, og en runding du må være innenfor før du kan sjekke inn. Trykk sjekk inn når det blir mulig. Du kan sjekke inn på samme posten mange ganger, men det må gå åtte timer mellom hver gang du kan sjekke inn, sier trimlederen.

Alle postene gir en poengsum, avhengig av vanskelighetsgrad og tilgjengelighet. Og deltakerne samler poeng. Man kan til enhver tid se hvem som er med i konkurransen og hvor mange poeng de har ved å gå inn på ranking på appen.

– Posten ved Sveskjæret gir 20 poeng mens posten på Skinnarvollen gir 100 poeng, sier Hilde Landfald. Arrangørene har lagt postene der det ikke er vei.

– Det er vel ingen vits å ha poster dit folk kan kjøre med bil, sier hun.

Ros

Hilde Landfald vil også gi ros til Roar Valstad og Oddvar Forbord for god merking av stier i skatvals- og langsteinsterrenget.

– De to har gjort en formidabel jobb, sier hun.

Anja Fjerdingen Forbord fra Skatval er konkurransemenneske og en av de godt over 1.000 deltakerne.

– Tanteungen min, Katrine Havdal Fjerdingen, tok alle 24 postene i løpet av en dag. Jeg skulle ikke være noe dårligere. Så i sommer brukte jeg 12 timer på samme dag til å komme meg til alle postene. Det var ganske slitsomt og selv om jeg brukte bil for å forflytte meg til forskjellige utgangsstedene så gikk jeg over fem mil den dagen, sier Anja Fjerdingen Forbord som fullførte halvmaratondistansen under Trondheim Maraton på 2,02,02 timer for et par uker siden.

Forbordsfjellet Rundt

Søndag 24. september blir det anledning til å samle flere trimpostpoeng under Forbordsfjellet Rundt som starter ved Kleiva og har målgang på Svartkamhytta.