Ålen-løperen Vegard Sivertsgård (19) vant suverent i motbakkeløpet «Strætasfjellet Opp» som ble arrangert for første gang lørdag.

Sivertsgård gikk helt til topps i konkurranseklassen. Han løp den 6,5 kilometer lange løypa på 31 minutter og 20 sekunder.

- Flott løype

Han vant med nesten fire minutter foran nestemann som var Kasper Lie fra Skatval. Tredjeplassen gikk til Odd Even Fossen fra Forra. 17 løpere stilte til start i konkurranseklassen.

- Det var en flott løype i variert terreng, men det var tungt, sier den spreke ålbyggen til Bladet, som for øvrig har kjæreste fra Elvran.

- Jeg stiller gjerne opp neste år også. Jeg bruker terrengløp som oppvarming til lagrennsesongen til vinteren, legger han til.

Vegard Sivertsgård vant for øvrig fjelløpet «Hardhausen» i Ålen nylig.

Saken fortsetter under bildet.

Konkurranseklassen i fullt driv opp til Strætasfjellet. Foto: Egil Rømo

Suksess

99 mosjonister var med å sette preg på det første «Strætasfjellet Opp».

- Ja, dette ble en suksess. Alle tilbakemeldinger er positive, sier Margrethe Dybvad og Håvard Kjesbu fra arrangørene Lånke idrettslag og Sorte Grendalag.

- Vi skal ha evalueringsmøte i etterkant nå, da får vi ta stilling til neste års arrangement om eventuelt tidspunkt og opplegg. Vi har lært mye av dette arrangementet. Vi får se, kanskje blir dette et årlig arrangement som det eneste i Lånke, forteller duoen.