- Jeg satser for fullt på idretten, men jeg synes det er en fint å ha musikk som hobby, sier 19-åringen, som denne sesongen oppnådde sølv under ungdomsmesterskapet på 2.000 meter hinder og bronse under junior-NM på 3.000 meter hinder.

Derfor har han bestemt seg for å gå videre med musikkinteressen.

- Planen er å gå musikklinjen ved NTNU neste høst. Jeg jobber mye med musikk på PC-en, men spiller litt trommer og gitar ved siden av, forteller Ola Martin Gåsvær, som representerer Ranheim IL.

Vil til mesterskap

Neste sesong er hindertalentet senior, og dermed blir konkurransen en del tøffere enn det har vært. Gåsvær skrur ikke ned ambisjonene.

- Jeg har greid kravet til 3.000 meter hinder i senior-NM tre år på rad, og det blir målet også neste år. Min personlige rekord er seks sekunder raskere enn tiden som endte med bronsemedalje i år. Det finnes muligheter for en medalje, sier han.

Gåsvær har også en drøm om å konkurrere i et annet mesterskap i 2018.

- Hvis det arrangeres U-23-EM, vil jeg forsøke å kvalifisere meg.

Lårskade

Medaljene i de norske mesterskapene for aldersbestemte har vært høydepunktet i en sesong som har gått litt opp og ned.

- En avrevet lårmuskel satte meg ut i to måneder i vinter. Det tok tid å komme tilbake etter skadeavbrekket, innrømmer Gåsvær.

Likevel er det mest plusstegn å sette foran sesongen 2017.

- En uke før UM var jeg syk. Likevel greide jeg å vinne sølv på 2.000-meteren. Det er nok det jeg er mest fornøyd med å oppnå i år, sier han.

Åpnet hardt

Under Midt-Norsk mesterskap i friidrett på Øya i Hommelvik, løp Gåsvær lørdag en uvant distanse. 1.500-meteren ble som ventet i hardeste laget.

- Jeg ville være med for å holde et høyt tempo. Jeg åpnet hardt, men da de andre satte opp tempoet mot slutten ble det for tøft, sier Gåsvær, som ble nummer 11 med tiden 4,14,28 minutter.

Vant gjorde Trond Ørjan Eide fra Strindheim.