- Vi har hatt en god tilvekst av dommerne de siste årene, og vi har nå rundt 60 dommere, forteller Linda Landstad, dommerkoordinator for sone Stjørdal, som også innbefatter Selbu og Meråker.

To ganger i året samles dommerne i området for å få faglig påfyll og bli kjent med planene til regionen og sonen.

- Selv om vi har fått flere dommere, er det plass til flere. Vi jobber hele tiden med å skaffe nye dommere, forteller Landstad, som sammen med fagansvarlig for dommere i Region Nord, Morten Isachsen, gjennomførte kick-off-møtet.

God tendens

Å være dommer i en lagidrett i Norge kan være en utfordrende oppgave. Ikke alle trenere og foreldre har overdreven toleranse hvis den sortkledde blåser for en tvilsom forseelse.

- Heldigvis har dette blitt mye bedre de siste årene. Fokuset har vært stort på dette temaet, sier Landstad.

Ulik motivasjon

En del dommere har håndballdømming som en hyggelig hobby, noe som også gir ekstra lommepenger. Andre ønsker å gå gradene og har mål på sikt om bli en eliteseriedommer.

- Vi har etablert en satsingsgruppe som i dag teller to par, hvor vi legger til rette for dem som ønsker og har motivasjon til å satse som håndballdommere. Da legger vi en plan, og dommerne må sette av mer tid til dømming og samlinger, forteller Landstad.

Hobbydommerne bestemmer selv hvor mye de vil satse.

- De sender meg lister over når de kan dømme, og da lager vi en tilpasset plan som passer deres hverdag, sier Landstad, som håper flere ungdommer vil kaste seg ut i dommergjerningen.