I VHK-seieren 33-29 over Strindheim scoret Hønstad fire mål, men det koster.

- Jeg kjenner smerter hele tiden. Det brenner i foten, sier Hønstad.

Hjemme gjør han øvelser for å holde beinhinnebetennelsen i sjakk, men ute på parketten hjelper det lite.

- Når vi har to treninger på rad, sliter jeg på den siste treningen. Jeg har måttet stå over treninger i høst, og det gjør at jeg også har slitt i sesongåpningen. Det er i fettposene rundt leggen det gjør vondt, og om kveldene klemmer jeg dem ut, forteller han.

Vil ikke operere

Operasjon er et alternativ for Hønstad, men han har ikke bestemt seg.

- Jeg har forstått at det ikke er sikkert en operasjon vil hjelpe, derfor har jeg ikke tatt en beslutning. Enda så får jeg leve med det som best jeg kan.

Det siste alternativet som beina trolig ville satt pris på, vurderes ikke.

- Å slutte med håndball er ikke noe alternativ, smiler Hønstad.

Har følt presset

VHK åpnet sesongen med to tap i Oslo, og det var ikke etter planen for et lag med ambisjoner om å kjempe helt i toppen av andredivisjonsavdelingen.

- Det var tungt og kjipt og det har gått inn på oss. Vi har nok følt presset, og i førsteomgangen mot Strindheim var vi nok litt nervøs og slapp ikke skuldrene helt ned. I andreomgang ble det bedre og vi lyktes i ankomstfasen mye bedre enn de to første kampene. Fremgangen er stor fra tapene i Oslo, sier han.

Aasvestad ute

En viktig årsak til å forklare den noe svake seriestarten for VHK er at motoren i laget, Martin Aasvestad, har valgt å fokusere på utdanning denne sesongen.

- Alle som har sett våre kamper, vet hvor mye Martin har betydd for laget. Han har valgt å satse på utdanning, men vi driver og pusher han for å få han med. Det må da bli kjedelig for han å bare ligge på sofaen og lese i vinter.