- Jeg dimitterte meg selv, forteller 19-åringen.

Etter å ha fullført rekruttskolen, tok han en snakk med befalet på Ørlandet.

- Jeg var ikke motivert for å fortsette, og ba om å få slutte.

I stedet reiste Tømmerås Solem over fjorden, og sto for to uker siden i giv akt foran VHKs trenerapparat og spurte pent om å få bli med på laget igjen.

- I utgangspunktet skal jeg spille på tredjedivisjonslaget, men jeg har som mål å spille meg inn på andredivisjonslaget, sier keepertalentet.

Tre redninger

Mot Stjørdals-Blink i Stjørdalshallen spilte Tømmerås Solem de siste 30 minuttene, uten å imponere seg selv eller andre. VHK vant forøvrig kampen 30-36.

- Du så vel det selv. Tre redninger på en omgang er ikke akkurat det beste jeg har prestert, sier han sarkastisk.

Tømmerås Solem har i en årrekke vært en svært lovende målvakt for VHK, og var tiltenkt rollen som lagets førstekeeper på andredivisjonslaget. I stedet meldte han til VHK-ledelsens store overraskelse og skuffelse overgang til andredivisjonsmotstander Tiller for et par år siden. Dermed sto VHK overfor en aldri så liten målvaktsutfordring, som den enda yngre Tor Sebastian Aunaas fikk hovedansvaret for å løse.

Fire målvakter

I år kan Tømmerås Solem bokstavelig talt bli redningen for VHK, ettersom Aunaas har pådratt seg kyssesyke. I tillegg til denne unge duoen råder klubben over den mer erfarne Øyvind Bruheim.

- Dessuten har vi fått en ny målvakt, slik at vi blir fire målvakter når Aunaas er tilbake fra sykdom. Jeg har så vidt begynt å trene meg opp igjen. Når jeg er tilbake for fullt vet jeg ikke, men jeg vil tilbake på andredivisjonslaget, sier Tømmerås Solem.

Vil klatre

VHK har åpnet sesongen under pari. Før kampen mot Stjørdals-Blink hadde de kun samlet fire poeng på fem kamper. Har skal det nevnes at VHK allerede har møtt Bækkelaget2 to ganger, et lag som antas å være divisjonens beste.

Likevel har ikke laget prestert så godt som både de selv og omgivelsene hadde forventet. Kampen mot tabelljumbo Stjørdals-Blink ble heller ingen opptur, selv om VHK vinner med seks mål

- Det er ikke optimalt å slippe inn 30 mål mot Stjørdals-Blink, men jeg vil heller fokusere på at vi scorer 36 mål. Det er bra, sier Tømmerås Solheim.

Både han og trener Alexander Linløkken Pettersen tror på bedre tider.

- Spillerne har ikke vært preget av tabellsituasjonen. I stedet har det gitt oss mer motivasjon. Vi kommer sterkere tilbake, sier treneren, som skal føre laget ut i en ny tøff kamp mot Skogn på søndag.

VHK klatret etter onsdagens seier opp til femteplass på andredivisjonstabellen.