Noen av dem som satset hardest, var guttelaget fra Elvran som i sine hvite drakter hadde fått æren av å spille under navnet Manchester City. De stilte med syv spillere, hvor fem av dem var niåringer.

Per Veiseth Nestande trener mye egen hånd i tillegg til klubbtreningene. Foto: Frank Skaufel

- Kjempemoro å spille fotballcup. I den første kampen spilte vi 3-3 mot Strindheim, men vi vant den andre 4-0 over Remyra, forteller Konrad Rønning og Per Veiseth Nestande.

Elvran G9-lag gjorde en kjempefin innsats under årets utgave av Sjampions Lig, fra v. Gabriel Klevan, Magnus Elverum, Martin Sætnan, Per Veiseth Nestande, Konrad Rønning, Michael Dragsten og Edvard Kvål. Foto: Frank Skaufel

- Trener mest

Niårene scoret henholdsvis ett og to mål for Elvran i oppgjøret mot Napoli (Remyra), men det brydde de seg ikke så mye om.

- Jeg tror grunnen til at vi slår Remyra, er at vi trener mer enn dem, sier Rønning.

- Jeg bor like ved skolen, og trener også mye på fritiden i tillegg til de to treningene vi har med laget, sier Veiseth Nestande.

Etter at Bladet.no besøkte fotballtalentene fra Elvran, spilte laget ytterligere en kamp.

- Jeg tror vi vinner den også, smiler duoen.

12 jentelag

Sjampions Lig er en stor turnering for arrangørene Stjørdals-Blink fotball, og inntektene bidrar positivt på plussiden i klubbregnskapet. Hele seks cupdager fordelt på tre helger er avsatt til Sjampions Lig.

- Dette er den andre cuphelgen, og i dag er det gutte- og jentelag for niåringer som deltar. Totalt deltar 33 lag i dag, og av dem er 12 jentelag, forteller Per Joar Spjøtvoll, turneringsleder for lørdagens arrangement i Stjørdalshallen.

Per Joar Spjøtvoll er svært tilfreds med foreldrenes innsats under Sjampions Lig. Foto: Frank Skaufel

Over 30 frivillige

For å få til et godt arrangement er man avhengige av at frivillige stiller opp.

- Mellom 30-og 35 frivillige møtte opp klokken åtte i morges for at alt skulle være klart da cupen startet en time senere. Mye skal på plass før vi starter blant annet kiosk, reklame og sponsoraktiviteter. På vårt trinn er vi veldig heldige som har mange dyktige foreldre som alltid stiller opp . I dag holder vi på til rundt klokken tre med kampavviklingen, sier Spjøtvoll.

På søndag er det 10-åringene sin tur til å spille om medaljer, heder og ære i Sjamions Lig.