Kampen var jevn gjennom store deler av første omgang. De to lagene byttet på å lede. Ved pause ledet Orkanger 2 med tre mål (12 – 15). Denne ledelsen ga de aldri i fra seg i andre omgang.

Hege Lereggen Johansen er gjennom og fikk satt inn denne ballen i nettet bak Orkangers dyktige keeper. Foto: Einar Hugnes

Allerede tidlig i andre omgang ble det klart at det gikk mot nok et tap i årets serie for det ferske 3.divisjonslaget for damer fra den nye og sammenslåtte klubben VHK. I den første av sesongens kamper ble det tap mot Charlottenlund, mens det ble uavgjort mot Heimdal i den andre. Dermed står VHK-damene med fattige ett poeng etter de tre første kampene. Kommende helg skal VHK igjen i aksjon, da på bortebane mot Namsos.

Akillesskade

Mye av forklaringa på tapet lørdag kveld skyldtes nok at lagets superveteran Grethe Viken (46) ødela akillesen allerede tidlig i andre omgang. Hun alene stod for halvparten av målene hos VHK i første omgang.

-Først trodde jeg at det kom noen bak meg. Det var det ikke! Jeg kjente raskt at akillesen i venstrefoten røk. Urettferdig! Herre hadd itj æ fortjent, sa en lettere oppgitt Grethe Viken liggende på golvet ved benken, og med isposer tapet fast til foten. For nøyaktig tre år siden skjedde det samme, og Grethe måtte da ta et halvt års avbrekk fra håndballen.

Grethe kom egentlig godt i gang i andre omgang og rakk å skåre to nye mål før skaden ødela alt for henne. Nå må 46-åringen som har spilt på seniornivå siden 2005 belage seg på minst et halvt års skadeavbrekk igjen.

Grethe Viken fikk en alvorlig skade i akillesen i andre omgang. Dermed bli det nok et langt skadeavbrekk for superveteranen, noe hun syntes var skikkelig ergelig. Foto: Einar Hugnes

Treneren

Trener Alexsei Shestakov var ikke bare fornøyd med det han så hos jentene under denne kampen. To ganger i løpet av kampen tok han time-out og prøvde å få spillerne til å yte litt ekstra.

-I dag lyktes vi ikke helt. Duellspillet en mot en fungerte dårlig og vi var for lite raske til å løpe hjem. Dermed ble det et surt tap for oss, selv om vi i perioder i første omgang fulgte motstanderen godt, sa Alexsei etter kampen.

Smilende førsteårsseniorer

Tross nok et tap og litt sure miner de første minuttene etter kampslutt, satt ikke smilene langt inne hos spillerne. Det gjaldt også for to av de yngste på laget, Pernille Emilie Molund (18) og Maria Grutsæter Kjeldsli (19).

Pernille Emilie Molund (t.v.) og Maria Grutsæter Kjeldsli er godt fornøyde med hvordan de er tatt i mot som ferske seniorspillere på VHK. Foto: Einar Hugnes

-Det har vært bare topp å være på dette laget. Vi er blitt tatt godt i mot. Det sosiale i laget fungerer godt og de andre er åpne for oss nykommerne, forteller Pernille og Maria.

Pernille er bosatt i Hommelvik mens Maria bor på Sveberg. De har alltid fulgt hverandre på håndballbanen opp gjennom årene, og trives godt sammen også på damelaget til VHK.

Denne gangen ble det ingen mål på Pernille. Maria derimot tok ansvar på slutten av kampen og satte inn et nydelig mål. Kort tid etter sørget hun for straffe for laget sitt.

-Denne kampen irriterer oss mye. Vi burde ha fått til et bedre spill. Vi ble nok litt satt ut da Grethe måtte gå av banen med en alvorlig skade, sier Pernille og Maria.

Laget

VHKs lag mot Orkanger 2: Trine Nørstmo, Grethe Viksen 8, Ine Bolme Stokke 1, Mari Norum 5, Pernille Emilie Molund, Lene Bremvåg 2, Tuva Eide 2, June Svorken, Hege Lereggen Johansen 2, Mathilde Knutsen Vangen, Maria G Kjeldsli 1.