Og som vanlig er det idrettsfagelevene fra andre klasse ved Malvik videregående skole som står som arrangør av denne cupen innendørs i Abrahallen på Sveberg.

27 elever

– Vi er 27 elever og vi har fordelt jobbene mellom oss. Vi er i mediegruppa og har blant annet ansvaret for å markedsføre cupen, sier søskenbarna Linnea og Sandra Myrbekk fra henholdsvis Vikhammeråsen og Smiskaret. Linnea er fotballspiller og skal delta i cupen mens Sandra er håndballspiller og skal ikke delta i fotballcupen.

Linnea spiller fotball for Malvik IL som havnet på tredjeplass i 4. divisjon denne sesongen.

–Vi har hatt en ok sesong, men det aller viktigste var at vi havnet foran Hommelvik IL på tabellen, sier Linnea Myrbekk. I klassen er det mange hommelvikinger og i neste uke kommer spillere fra begge klubbene til å spille på samme lag. Søskenbarn Sandra spiller håndball for Ranheim IL.

Deltakende lag

Det er videregående skoler fra begge trøndelagsfylkene som deltar i La Copa de Abra og følgende skoler har meldt på lag: Byåsen videregående skole, Charlottenlund videregående skole, Frøya videregående skole, Heimdal videregående skole, Hitra videregående skole, Kristen videregående skole Trøndelag (KVT), Malvik videregående skole, Melhus videregående skole, Meråker videregående skole, Mære Landbrukskole, Ole Vig videregående skole, Orkdal videregående skole, Røros videregående skole, Selbu videregående skole, Surnadal videregående skole, Steinkjer videregående skole, Strinda videregående skole, Katta videregående skole, Verdal videregående skole og Thora Storm videregående skole. Turneringen er for sjuerlag og det spilles to kamper samtidig på kunstgresset i Abrahallen. Det er innledende kamper i puljer før sluttspill.

Lanzarote

I november neste år skal andreklasseelevene ved Malvik videregående skole på treningsleir på den spanske ferieøya Lanzarote.

– Vi håper på et overskudd fra fotballcupen og alt av overskudd skal gå til den planlagte treningsleiren. Vi arrangerer også Tinestafetten til våren hvor også overskuddet går til treningsleiren. I tillegg har vi tatt på oss jobb som hallvakter i idrettshallen ved Malvik videregående skole hvor inntektene også går til treningsleiren, sier Sandra Myrbekk.

8.000 til 9.000 kroner

Treningsleirens varighet er ennå ikke bestemt, men den blir på mellom 7 og 10 dager, avhengig av hvor mye penger elevene klarer å samle inn.

–Leiren kommer til å koste hver elev mellom 8.000 og 9.000 kroner, sier Linnea Myrbekk. I forkant av neste ukes fotballcup har elevene vært i kontakt med sponsorer for å få dekket utgifter til dommere, kioskvarer, premier og leie av Abrahallen.

KTV

Siden den første cupen i 20190 har KTV vunnet de tre første gangene i gutteklassen mens Strinda to ganger og Verdal i fjor har vunnet de øvrige gangene. I jenteklassen har KVT vunnet de to første og to siste gangene mens Strinda og Charlottenlund har vunnet en gang hver.