– Vi har en del enslige mindreårige i Stjørdal som ønsker å spille cricket. Men de har ikke muligheten til å administrere et slikt tilbud selv, sier Berit Hembre. Hun tilhører enslig mindreårig-teamet i Stjørdal som er underlagt barnevernet. Sammen med Ali Mohammed Jabarkheil (18) slår hun bokstavelig et slag for at ett av idrettslagene i Stjørdal vil ta utfordringen og ta imot dem som vil spille cricket.

– Og tilbudet vil selvfølgelig gå ut til alle, ikke bare til enslige mindreårige, sier Berit Hembre.

11 på laget

Et lag i cricket består av 11 spillere og det spilles kamper med to lag involvert. For nybegynnere kan reglene virke vanskelige, ikke minst på grunn av at mye av den innfløkte og ulogiske terminologien er på engelsk.

Spillerne bruker balltre, såkalt bat, og ballen som benyttes er laget av en kjerne av kork som blir belagt med et lag av tett viklet snor, og så dekt med et lærtrekk med en så vidt hevet sydd søm. Et balltre koster fra 1.000 kroner og opp til det tidobbelte, avhengig av kvaliteten.

Høstmøte

Førstkommende tirsdag arrangerer Stjørdal Idrettsråd sitt årlige høstmøte for idrettslagene i et av møterommene i Stjørdalshallen hvor cricket står på agendaen.

I tillegg vil foreslått leder for nye Trøndelag Idrettskrets, Tore Rømo, informere om prosessen i forbindelse med sammenslåingen av de to trønderske idrettskretsene. Idrettskonsulent i Stjørdal kommune, Joachim Engan, vil informere om spillemidler og tilskuddsportalen. Også fordelingen av de lokale aktivitetsmidlene (LAM) vil bli presentert under møtet.

Spiller cricket

Det er en gjeng på rundt 15 gutter, opprinnelig fra Afghanistan, som møtes av og til for å spille cricket i Stjørdal.

– Vi møtes flere steder. Blant annet på grusbanen nord for Nye Blinkbanen og på Øverlands Minde, sier Ali Mohammed Jabarkheil. 18-åringen er meget ivrig og han har også reist inn til Trondheim og spilt kamper og trente med Spektra Cricket Klubb.

– Men det blir slitsomt å reise til og fra Trondheim, sier Ali som også har vært i Oslo og spilt kamper for trondheimsklubben.

Nå til vinteren har Ali og hans cricketkamerater lyst til å trene innendørs i en av idrettshallene i Stjørdal.

– Innendørs benytter vi oss av spesialballer for bruk inne, sier 18-åringen som går i første klasse ved Ole Vig videregående skole. Han har vært i Norge i tre år.

Midler

Berit Hembre har prøvd å komme i kontakt med Stjørdal kommune for å undersøke om det går an å få tak i midler. Men hun har ennå ikke lyktes. Akkurat nå har ikke Ali og hans kamerater balltre.

– Bare det viser at dette er en gjeng som trenger hjelp. De har ikke noen ivrige foreldre eller andre som kan hjelpe dem. Så derfor frir vi til idrettslagene, sier Berit Hembre.