Harsem ble nummer fem på 10 kilometer i klassisk stil under det tradisjonelle nasjonale åpningsrennet på Beitostølen. Hun var 1,08 minutter bak vinner Marit Bjørgen. På plassene bak Bjørgen kom Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg og Ragnhild Haga. Emil Iversen på sin sjuendeplass i herreklassen var 59 sekunder bak Martin Johnsrud Sundby. Sundby vant 15 kilometer i klassisk stil foran forrige sesongs komet, Johannes Høsflot Klæbo, som ser ut til å få nok en god sesong som andreårs seniorløper.

Godt av Jenssen

Hommelvik ILs Jan Thomas Jenssen (21) gjorde også en meget bra sesongpremiere da han ble nummer 24 av de 156 startende. Jenssen, som blant er juniorverdensmester i stafett sammen med Klæbo, var drøyt to minutter bak vinner Sundby. Emil Iversen sin klubbkamerat i IL Varden Meråker, Jørgen Sæternes Ulvang (23), ble nummer 31 mens Truls Torvik fra samme klubb ble nummer 150.

Kathrine Rolsted Harsem fra IL Varden Meråker gikk inn til femteplass i sesongåpningen i klassisk stil på Beitostølen.

OL-øvelse i morgen

I morgen er det duket for klassisk sprint både for kvinner og menn på Beitostølen. I OL i Sør-Korea neste år går sprinten i nettopp klassisk stil så dagens øvelse vil ha betydning for dem som har tenkt å være med i diskusjonen om en plass på sprintlaget i OL. I morgen avsluttes konkurransene på Beitostølen med 10 kilometer for kvinner og 15 kilometer for menn i fri stil.

Forhåndsuttatt

Både Emil Iversen og Kathrine Rolsted ble sist torsdag av Norges Skiforbund forhåndsuttatt til neste helgs verdenscupåpning og minitur i finske Kuusamo. På programmet i de nordfinske skoger står klassisk sprint fredag og 10 kilometer for kvinner og 15 kilometer for menn i klassisk stil lørdag. Minituren avsluttes med jaktstart neste søndag, 10 kilometer for kvinner og 15 kilometer for menn.