Det er leder i hovedkomiteen Tor Jakob Reitan, stjørdalsordfører Ivar Vigdenes og president i Det frivillige Skyttervesen (DFS), Bernt Brovold, som har sendt invitasjonen på vegne av de tre partene. I tillegg til selve Landsskytterstevnet arrangeres det også militært-NM i Stjørdal mellom 2. og 10. august 2018. Kong Harald er også Norges Skytterstyre sin høye beskytter.

Gode grunner

Og ifølge hovedkomitéleder Tor Jakob Reitan det er flere vektige grunner til at Kong Harald skal besøke nettopp Stjørdal og Landsskytterstevnet som arrangeres på Frigården i Lånke og Leksdal i Elvran. Det er de fire skytterlagene Stjørdal, Skjelstadmark, Hegra og Lånke som står som arrangør av LS 2018.

Steinvikholmen

– Jeg håper Kong Harald vil besøke Stjørdal som er sentrum for det nye sammenslåtte Trøndelag fylke. DFS er 125 år neste år og det skal markeres under Landsskytterstevnet. Forhåpentligvis med kongen til stede. I tillegg vil vi gjerne vise ham både Steinvikholm Slott og Hegra Festning, sier Tor Jakob Reitan til Bladet.

Nært samarbeid

I invitasjonen påpekes det også at arrangøren har et nært samarbeid med Forsvaret og lokalsamfunnet.

– Vi har jobbet med Landsskytterstevnet i snart tre år, og det legges ned en enorm dugnadsinnsats for å få gjennomført stevnet, sier Reitan.

Tor Jakob Reitan leder hovedkomiteen for LS 2018. Han vil ta i mot Kong Harald med åpne armer. Foto: Knut Sollihaug

Ikke vanlig

Han har forståelse dersom Kong Harald ikke tar seg tid til et stjørdalsbesøk, men Reitan og hans kolleger krysser fingrene for at han kan prioritere Stjørdal denne gang. Det er nemlig ikke vanlig at Kong Harald avlegger Landsskytterstevnet et besøk.

– Siste gang han besøkte et landsskytterstevne var på Elverum i 2000. Det blir 18 år siden sist hvis han kommer til Stjørdal neste år, sier Tor Jakob Reitan.

Kongepokalen

I invitasjonen til Slottet har de tre avsenderne anbefalt tidspunkt for Kongens besøk.

– Vi anbefaler at han er på Frigården under kåringen av skytterkongen eller skytterdronningen onsdag 8. august i forbindelse med utdelingen av kongepokalen, sier Tor Jakob Reitan. Det vil skje i sekstiden på ettermiddagen.

– Dagen etter er det finaler i stang- og felthurtigskyting hvor vi også ønsker at Kong Harald er på plass, sier Reitan.

Stor ære

I invitasjonen presiseres det at det vil være en stor ære og glede for DFS, arrangørlagene, Stjørdal kommune og regionen om Kong Harald finner tid til å besøke LS 2018 i Stjørdal.