Markus Øyangen har ambisjoner innen svømming, og håper å kvalifisere seg til ungdomsmesterskapet neste sesong. Foto: Frank Skaufel

- På 100 butterfly satte jeg personlig rekord og var raskest uansett klasse. Også på 50 meter fri og 50 meter butterfly var jeg raskest, forteller 14-åringen fra Malviks ILs svømmegruppe.

Vinnertiden på 100 meter butterfly ble 1.08.69 minutter, den forrige bestenoteringen var 1.10.17. Vinnertidene på 50 meter fri og på 50 meter butterfly ble henholdsvis 27,47 sekunder og 30,41 sekunder. På 100 meter fri vant han klasseseier med tiden 1.01.97, og det samme skjedde på 200 medley hvor han vant på 2,36,34 .

Stor ambisjoner

Øyangen har store ambisjoner innen svømming, og ble blant annet nummer tre sammenlagt under Landsdelsårsmønstringen (Låmø) i Ålesund forrige sesong. Låmø regnes for å være et regionalt mesterskap for svømmere.

- Neste sesong har jeg som mål å kvalifisere meg til ungdomsmesterskapet. Pr. i dag ligger jeg et lite stykke bak tidsmessig, sier Øyangen, som er ranket som nummer 17 og 19 i landet på øvelsene 100 medley og 50 meter butterfly.

Vil trene mer

Å hevde seg nasjonalt i svømming er krevende, og er blant idrettene hvor det trengs aller mest trening. Norge har de siste årene hevdet seg svært bra internasjonalt, noe som har løftet det nasjonale nivået betraktelig.

- Jeg skal øke treningsmengdene fremover, og vil blant annet trene med Stjørdals-Blink på fredager. Når jeg begynner på videregående er planen å trene med TSLK i Trondheim, og gå på skole i Trondheim sentrum, sier Øyangen, som nå går i 9. klasse ved Hommelvik ungdomsskole.

På grunn av mye trening, har ikke hommelvikingen tid til å bedrive andre idretter.

- Da jeg startet var jeg ikke så glad i å svømme, men etter hvert likte jeg meg stadig bedre. Jeg driver heller ikke med andre idretter, det har jeg ikke tid til. Kompiser treffer jeg på skolen, og vi holder også kontakt via PC-spill, sier han.

Vil gjøre mamma stolt

I tillegg til å trene mye selv, er Øyangen også instruktør for klubbens svømmeskole.

- Hvordan greier du å motivere deg til så mye trening?

- Jeg er enebarn og har lyst til å gjøre mamma stolt. I tillegg ønsker jeg å vise at man kan bli god i idrett selv om man kommer fra Malvik, sier den sympatiske ungdommen, som i sin neste konkurranse skal delta på Julelauget i Stjørdal og det internasjonale svømmestevnet Trøndersvøm i Pirbadet på nyåret.