Søskenparet Ole Morten Engesvold Flataker (20) og Erling Engesvold Flataker (22) fra Hommelvik IL bor og studerer i Meråker og den siste treningsøkta før avreise Gålå i går ble lagt til Grova Skisenter i Meråker tirsdag formiddag.

Lett hardøkt

– Vi kjørte en lett hardøkt med intervall på halvannen time, sa yngstemann Flataker til Bladet tirsdag kveld. da var både han og bror hjemme i hos mamma og pappa i Hommelvik. Pakking og forberedelser til avreisen til Gålå sto på programmet.

– Pakker ferdig onsdag før vi kjører til Gålå. Der blir det en økt hvor testing av ski står på programmet, sa han. Norgescuphelga innledes med 15 kilometer for menn og 10 kilometer for kvinner i fri stil i morgen. Lørdag er det sprint i klassisk stil mens det er 15 kilometer og 10 kilometer i klassisk stil søndag for henholdsvis menn og kvinner.

Går alle tre

– Jeg skal gå alle tre distansene, sier førsteårssenior Ole Morten som imponerte mange under åpningsrennet i svenske Bruksvallarna for snart 14 dager siden. Han gikk inn til en 20. plass, slått av vinner Chris Jespersen med 1,55 minutter.

– Det gikk mye bedre enn jeg trodde på forhånd, sier 20-åringen som slet med luftveisproblemer forrige sesong hvor han gikk kun to konkurranser.

– Nå går det mye bedre. Det ble heldigvis ikke påvist noe astma og jeg bruker ikke medisin. Men jeg tar mine forholdsregler, blant annet når det gjelder kosthold og hvile mellom treningsøktene, sier han som studerer grunnfag idrett ved Nord Universitet i Meråker.

Tirsdag gikk snøkanonene for fullt i Grova Skisenter. Personene på bildet er leder Øyvind Slungård (t. v.) i IL Varden Meråker og Morten Bjørnås fra Maskintråkk AS. Foto: Knut Sollihaug

Perfekt plass

– Meråker er en perfekt plass å være når man satser på ski, sier Ole Morten som har hovedlærer Per-Øyvind Torvik ved Nord Universitet som sin trener.

– Per-Øyvind er en god trener med mye erfaring og som jeg er godt fornøyd med, sier han som bor i Meråker på femte året. Han bor sammen med bror Erling og Ask Godal fra Bodø ved jernbanestasjonen i bygda og ikke så veldig langt fra Grova Skisenter.

Rått av Jenssen

Som mange andre i Langrenns-Norge er også Ole Morten imponert over klubbkamerat Jan Thomas Jenssen som gikk inn til tredjeplass under sist søndags 15 kilometer i fri stil på Beitostølen.

– Det var helt rått det Jan Thomas gjorde. Tenkte på forhånd at han kunne klare en plass blant de 10 beste, men at han havnet på pallen er bare helt utrolig. Skal bli artig å treffe ham på Gålå, sier Ole Morten Engesvold Flataker.