- Å ha så mange veteraner på laget er kjempeviktig for at vi skal greie å beholde plassen i tredjedivisjon, sier tobarnsmoren.

Tina Nilsen Henriksen startet håndballkarrieren i Malvik HK i 1994, og har siden spilt  kamper hvert eneste år. Da laget ble slått sammen med Vikhammer HK foran årets sesong, var det ingen tvil om at hun skulle være med videre.

De tre andre 40-åringene, Maria Tuff, Tonje Storhaug, Helle Halse Storvik, ble flyttet opp fra fjerdedivisjonslaget i høst, for å forsterke laget som for andre år på rad sliter i bunnen av tredjedivisjon.

- At vi er så mange veteraner på laget er med på å skape trygghet, og i tillegg scorer vi en del mål, sier Nilsen Henriksen.

Mot NTNUI fredag tapte VHK 19-32, og veteranene satte til sammen inn 12 av de 19 målene. Maria Tuff ble toppscorer med seks mål.

- Henger med

NTNUI regnes som et av de beste lagene i tredjedivisjon, men fikk tøff kamp av VHK de første 20 minuttene.

- Vi ligger under kun 7-8, men så går vi på en to minutters utvisning og dermed kommer vi bakpå, sier Nilsen Henriksen.

Hun mener laget har mye å gå på.

- På vårt beste spiller vi jevnt mot alle lag, men vi er for ujevne. Dessuten gjør vi for mange tekniske feil, og roter bort ballen med svake kast og mottak, sier veteranen.

Tror de overlever

VHK eller MHK, som laget het da, rykket egentlig ned til fjerdedivisjon foran årets sesong, men fikk plassen i tredjedivisjon da et annet lag trakk seg. Sesongen mål er ganske enkelt å overleve, ettersom laget har mistet mange spillere de siste årene.

- Jeg tror vi skal greie å berge plassen, og det er mye mer tempo og trøkk i laget i år. Samtidig må vi ta poeng mot lagene rundt oss på tabellen, sier Nilsen Henriksen.

VHK har kun kapret to poeng hittil i sesongen, men har følge i sumpen av Orkanger2, Tynset og Namsos som kun har sanket fire poeng hver.

- Vi har tapt mot Namsos og Tynset i høst, samtidig har vi spilt uavgjort mot Utleira2, som er mye bedre lag. Vinner vi de viktige kampene i vår, skal vi greie å beholde plassen, sier hun.