Per Joar Lillebo og Arnt Lyder Aune fra Stjørdals-Blinks veterangruppe er ikke i tvil.

–Sesongkort til A-lagets kamper neste sesong er årets julegave, sier duoen.

Stjørdalingene Lillebo og Aune møtes til kaffetreff tre formiddager i uka i klubbhuset ved Nye Blinkbanen sammen med andre veteraner i klubben. Og de gleder seg allerede nå til en ny fotballsesong.

Ja, Lillebo får en travel fotballsesong. Han er nemlig bestefar til Mats Størseth Lillebo, skatvalsbyggen som sammen med sine lagkamerater i Ranheim rykket opp til eliteserien etter seier over Sogndal etter straffesparkkonkurranse i play off-finalen. Bestefar Lillebo vil helt sikkert bli å se også på Ranheims hjemmekamper neste år.

Spennende

Etter en sesong i 3. divisjon er stjørdalsklubben endelig tilbake i 2. divisjon igjen. Og salget av sesongkort foran den spennende 2018-sesongen er nå i gang. Stjørdals-Blink har havnet i samme avdeling som Nardo FK, Vålerenga 2, Skeid, Kjelsås, KFUM Oslo, Brattvåg, Hødd, Bryne, Egersund, Vard Haugesund, Vidar, Arendal og Fløy.

– Her kommer det mange spennende klubber på besøk til Nye Blinkbanen. Som nyopprykket lag angriper vi denne utfordringen nedenfra, sier en alltid optimistisk ildsjel Knut Erlend Jegersen i Stjørdals-Blink Fotball (SBF).

– Vi har tenkt å sette et positivt preg på avdelingen. Vi har en a-lagstropp sterkt preget av spillere fra Værnesregionen. I 2017 var det gjerne åtte eller ni spillere fra distriktet i startoppstillingen i seriekampene, sier han.

SBF har, tross to sesonger i nest høyeste divisjon på 1990-tallet og tre sesonger i samme divisjon i 1978, 1979 og 1983, neppe spilt på høyere nivå tidligere.

– Det er ut fra den spissingen som har skjedd i norsk fotball med kutting i lag på hvert nivå og de økonomiske rammene de aller fleste av våre avdelingskonkurrenter rår over, sier Knut Erlend Jegersen.

Nesten kvalifisering

I 1978 var klubben faktisk i nærheten av å spille kvalifisering for eliteserien. Men tap mot HamKam på Øverlands Minde i tredje siste serierunde ødela opprykksmuligheten. Det var for øvrig Rosenborg som rykket direkte opp fra Stjørdals-Blinks avdeling den gang.

Knut Erlend Jegersen lover Stjørdals-Blink-tilhengerne at de fortsatt skal gjøre alt de kan for å få maksimalt ut av beskjedne økonomiske muskler, og forsøke å spille hjem flest poeng i avdelingen for hver brukte krone.

– Sesongkort for 2018 er en flott gave til deg selv eller noen du unner det aller beste – også som julegave. Vi lover full innsats nonstop – og hundre prosent offensiv fotball etter beste evne, sier han. Sesongkort kan bestilles via klubbens hjemmeside.