Om et drøyt år kjører Sverige sitt største vintersportsarrangement noensinne – bare en times kjøring fra Meråker!

– Når vi snakker om vinteridrett, vil bare et vinter-OL være større enn dette! I løpet av 12 dager, fra 5. til 17. februar, skal vi kåre 11 verdensmestre. 600 utøvere fra 65 nasjoner skal delta, det er beregnet at det kommer 120.000 besøkende, og 700 millioner TV-seere over hele verden vil følge 600 timer med TV-sendinger fra mesterskapet. Dette blir Sveriges største vinteridrettsarrangement noensinne!

VM-sirkus

Trønderen Tor Iversen representerte Åre 2019, organisasjonen som arrangerer alpin-VM i februar 2019, på et frokostmøte i Meråker denne uken.

Han snakker om et av idrettsverdenens aller største VM-sirkus, en begivenhet som også vil merkes på norsk side av grensen. Det skjer nemlig en times kjøring fra Meråker, eller to timer fra Stjørdal. VM-arrangørene vender så avgjort blikket vestover, både når det gjelder å skaffe frivillige, når det gjelder å trekke publikum, og når det gjelder muligheter for næringslivet.

«Gateway to Åre»

Åre 2019 har nemlig blinket ut tre geografiske områder som VM-arrangøren satser spesielt på. Det er Sundsvall-området, det er selvsagt Østersund-området, som Åre selv er en del av – og det er Trondheimsområdet.

VM-arrangørene har allerede inngått avtale med Værnes luft-havn, som Tor Iversen omtaler som «Gateway to Åre». Åre 2019 trenger også rundt 1300 frivillige til å gjennomføre mesterskapet.

Tor Iversen er tydelig på at her er det plass også for interesserte trøndere å melde seg på.

Vær frampå!

– Midt-Norge er så avgjort en del av nedslagsfeltet for dette mesterskapet, og Åre 2019 ønsker å være synlig i denne regionen. Men det er opp til aktørene i Stjørdal, Meråker og i Trondheimsregionen ellers å være frampå. Det handler rett og slett om å ta initiativ, om å ta kontakt. «Åre 2019» er klar til å bistå hvis dere er interessert, fastslår Tor Iversen overfor Bladet.

Mulighetene fins. Under ski-VM i -Trondheim i 1997 var for eksempel samtlige overnattings-plasser fra Trondheim til Teveltunet fullbooket.

Travelt år

2019 blir et utrolig travelt år for idrettsinteresserte trøndere. I januar er Meråker arrangør av ski-NM. I februar er det alpinistenes VM-sirkus i Åre, og tre uker deretter er det klart for enda et VM-arrangement i en annen stor publikumsidrett, nemlig skiskyting. Det finner sted i Østersund først i mars 2019.