Nå kan alle sikre seg en historisk fotballdrakt. Ranheim auksjonerer nemlig bort alle spillerdraktene som ble brukt i 2017-sesongen som ble kronet med opprykk til eliteserien etter seier over Sogndal i play off-en etter straffesparkkonkurranse.

Mulig å by

Noen av spillertrøyene er allerede solgt til noen av klubbens samarbeidspartnere. Men både skatvalsbyggen Mats Størseth Lillebo (23) sin drakt nummer 14 og Aleksander Foosnæs (23) fra Vikhammer sin drakt nummer 24 er det mulig å by på.

Og budfristen går ut søndag kveld, i morgen 17. desember, klokken 23.59. Alle som byr må være medlem av Facebook ifølge Ranheims hjemmeside.

Velbrukt

– Auksjoneres bort? Jeg kunne tenkt meg å ha drakta sjøl. Det er ikke ofte jeg kan ha en drakt som er brukt i en opprykksfinale til eliteserien og som i tillegg ble vunnet, sier Aleksander Foosnæs til Bladet. Han kan love den som får tilslaget på drakten, vil få en drakt som er velbrukt. Og det ligger kanskje litt svettelukt igjen i den og trolig en liten duft av seierschampagne etter Sogndal-kampen for to uker siden.

– Vi må få inn penger der det går an. Og draktauksjon er noe vi har hatt etter sesongslutt de siste årene, sier han. Og 2017-drakten kan uansett ikke benyttes i 2018 all den tid det er reklame for Obos på den.

Ferie og rått

Aleksander Foosnæs er nettopp kommet hjem etter noen velfortjente feriedager i varmere strøk.

Men ennå sitter følelsen av opprykkskampen mot Sogndal i kroppen.

– Helt rått. Den klart største opplevelsen min på en fotballbane. Hittil, sier 23-åringen som kun sto over to eller tre av 30 seriekamper i år. Ifølge trener Svein Maalen har sidebacken hatt en flott sportslig sesong.

– Nå har jeg hatt to sesonger så å si skadefri etter at jeg slet voldsomt med skader i 2014- og 2015-sesongene, sier den tidligere Malvik-spilleren som kom til Ranheim fra Rosenborgs juniorstall.

Vil være med videre

Han er på utgående kontrakt med Ranheim.

– Men jeg er innstilt på å bli med videre. Har ikke snakket med Ranheim ennå etter sesongslutt, blant annet på grunn av ferien, sier Foosnæs som kombinerer studier i informasjonsteknologi og jobb i DnB med toppfotballsatsing. Han regner med å sette seg ned sammen med Ranheim-ledelsen over helga for å bli enig om en ny kontrakt.

– Nå er jeg bare innstilt på å komme i gang med treningen. Det er jo bare tre måneder igjen til seriestarten i eliteserien. Kanskje den blir på Lerkendal mot Rosenborg i begynnelsen av mars, sier Alexander Foosnæs.