Idrettsrådet i Malvik mener det kan bygges ny idrettshall med to flater i Hommelvik og basishall på Vikhammer med en kostnad for kommunen på 60 millioner kroner.

Det har vært mye debatt i media etter at flertallet i formannskapet la inn penger til ny idrettshall i Hommelvik i økonomiplanen. Idrettsrådet og Malvik Turn og RG mener den offentlige debatten gir et unyansert og litt feil bilde av situasjonen.

Behov for flere haller

På en pressekonferanse fredag ettermiddag la Malvik Idrettsråd og Malvik Turn og RG frem sine argumenter for at kommunestyret mandag bør se på muligheten for å bygge ny hall i Hommelvik, men samtidig se på muligheten for å bygge basishall på Vikhammer.

– Malvik har behov for å øke hallkapasiteten i kommunen i årene framover. Idrettsrådet trodde ikke vi skulle komme i en situasjon der vi skal prioritere mellom to haller i kommunen. Vi mener at begge bør bygges, uten at Idrettsrådet prioriterer den ene foran den andre. Det er klart behov for ny hall i Hommelvik. I dag er det ikke halldekning for å dekke behovet i kroppsøving. Men vi mener at politikerne bør se på muligheten for også å bygge basishall på Vikhammer, sier leder i Malvik Idrettsråd, Arne Kristian Fredriksen.

Kan bygge to ny haller

De fire partiene som har flertall i kommunestyret vil mandag legge fram forslag om at det skal avsettes 50 millioner kroner i økonomiplanen for å bygge ny flerbrukshall i Hommelvik, til erstatning for det nedslitte Idrettsbygget.

– Nå må vi se på behovet 20 år fram i tid og vurdere behov, størrelse, kostnader og tilstand kontra det å bygge nytt eller rehabilitere idrettshallene i kommunen. Da må vi vurdere om det skal bygges en stor eller to mindre haller de neste årene. Dersom en trekker fra tilskudd av tippemidler og momskompensasjon vil kommunen kunne bygge ny hall i Hommelvik med to flater, og basishall på Vikhammer for 60 millioner kroner, sier Fredriksen.

Bruker tid på rydding

Daglig leder Vibeke Trøa i Malvik Turn og RG har lenge jobbet for ny basishall i Malvik.

– En basishall er ikke bare for Malvik Turn og RG. I dag bruker våre trenere og utøvere mye av treningstiden til å hente fram og rydde bort utstyret. Vi ønsker oss en basishall der utstyret står fast, og som også kan brukes av andre idretter. Det er viktig for oss å få fram at basishall er en flerbrukshall som kan benyttes av skolene og utøvere i andre idretter, sier Trøa, som i dag ikke kan ta imot alle barn som ønsker treningstid.

– I dag er vi tildelt 12 timer i uka i kommunale haller, det er ikke nok for å dekke behovet for treningstid. Derfor kjøper vi tid i hallen ved Malvik videregående skole, og har treningstimer for noen av våre yngste på Saksvik skole. En god del av våre medlemmer er under skolealder, og regnes ikke med når treningstidene i idrettshallene fordeles, sier Trøa.