Langrennsløper Kathrine Rolsted Harsem gikk inn til 16.-plass i verdenscupen på kvinnenes 10 kilometer fri teknikk i Toblach lørdag.

28-åringen fra Meråker var 1,03 bak vinneren Charlotte Kalla fra Sverige. Ragnhild Haga ble nummer to, mens Heidi Weng tok tredjeplassen.

Forrykende avslutning

Haga var åtte sekunder foran Heidi Weng i mål etter en forrykende avslutning. Kalla kom derimot stormende bakfra og vant til slutt med 5,8 sekunders margin.

Charlotte Kalla, Heidi Weng og Ragnhild Haga på pallen etter rennet i Toblach. Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix

Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk et jevnt løp og tok fjerdeplassen, slått med 17,9 sekunder. Marit Bjørgen hadde også en godkjent åpning, men fikk det halvveis i løpet sitt. Hun ble derimot reddet av en god avslutning og endte på femteplass. Veteranen ble slått med 22,6 sekunder.

Jaktstart

Ingvild Flugstad Østberg var raskest de første kilometerne, men falt ned til sjetteplassen. Hun har 29,3 sekunder å ta inn på Kalla på jaktstarten søndag.

Verdenscupleder Kalla åpnet 2,2 sekunder bak Østberg på den første mellomtiden. Halvveis hadde derimot både Weng og Jacobsen gått betydelig raskere. Kalla var 4,4 sekunder bak Weng etter 7,1 kilometer, mens Haga var 9,5 sekunder bak.

Den svenske løpere hadde derimot tidene til de norsk å gå på mot slutten, og var raskest av samtlige i avslutningen.