– Logoen har tatt utgangspunkt i lokale element, og jeg syns den har blitt veldig fin, sier Bjørg Sissel Kvannli, leder i hovedkomiteen for norgesmesterskapet (NM) i langrenn i Grova Skisenter i Meråker i januar 2019.

Det ligger en klar tanke bak både fargebruk og grafisk utforming av logo og profil. NM-logoen er laget av Tandem Reklame.

Midtpunkt

Den grafiske utformingen har tatt utgangspunkt i tre element: Meråker som Norges midtpunkt i skimiljøet, et snøkrystall som universelt symbol på vinter og snø, og V-formet element som gir assosiasjoner i retning skøyting, den ene av de to rådende stilarter i langrenn, med stor fart og spenning.

Farger

Også fargene er valgt med hensikt. En mørk farge symboliserer himmel, blåfargen er tegn på vinter, mens det grå bringer tankene i retning av is.

Blåfargen «vinter» er for øvrig den samme som Meråker til topps bruker som sin profilfarge.

Fire øvelser

Langrenns-NM i 2019 vil finne sted tidlig i januar, uten at datoene ennå er helt fastlagt. Mesterskapet går over fire dager, der det skal avvikles fire øvelser for både damer og herrer.

–De øvelsen som går i Meråker, vil være stafett, sprint, fellesstart med skibytte og en individuell start – alle øvelser både for kvinner og menn. Dessuten skal vi avvikle to langrennsøvelser for funksjonshemmede, sier Bjørg Sissel Kvannli.

Vellykket NM?

–Hva skal til for å gjennomføre et vellykket norgesmesterskap?

–Først og fremst må vi ha snø, og ellers at vi greier å få alt til å fungere som det skal. Det er summen av alt det vi gjør som avgjør om vi får til et vellykket mesterskap, sier Kvannli.

Folkefest

– Ellers er det viktig for oss å få til en folkefest i Grova Skisenter disse dagene. I Meråker har vi mange dyktige folk med god erfaring. Dermed har vi gode forutsetninger for å få til et vellykket NM, sier Bjørg Sissel Kvannli, leder i hovedkomiteen for NM 2019 i Meråker.

VM-år

2019 er VM-år for nordiske grener og Mesterskapet i Meråker blir en av de siste mulighetene for de norske langrennsutøverne å gå seg inn i VM-troppen. Verdensmesterskapet arrangeres i Seefeld i Østerrike mellom 20. februar og 3. mars.