– Vi har skiløypa midt i skolegården, og her trener jeg masse. I alle fall et par ganger i uken, forteller Nils-Ivar Soløy. Åtteåringen fra Skjelstadmark IL har akkurat kommet i mål etter årets første av fem langrenn i dalførekarusellen på Vårtun Skistadion. Og Nils-Ivar var godt fornøyd med innsatsen.

–Jeg synes jeg gikk fort. Kun en annen løper tok meg igjen, sier Soløy, som også driver med badminton på fritiden.

Travelt for Sara

Sammen med seg i målområdet står også Sara Sesseng fra Stjørdals-Blink. Hun er en travel frøken.

– I tillegg til langrenn holder jeg på med turn, korsang, orientering, løping og turmarsj. Langrenn trener jeg to til tre ganger i uken. Jeg går på Fosslia skole, og vi i Stjørdals-Blink bruker å trene i Remarka. I år har det blitt mye skigåing ettersom vinteren har vært så fin, sier niåringen.

Klar til start for jenter 13-klassen. Fra venstre Ingrid Dullum fra Stjørdals-Blink, Ane Lien fra Lånke IL og Marion Opgård fra arrangørklubben Skjelstadmark IL. Foto: Frank Skaufel

35 på trening

At jenter og gutter er glade i å gå på ski er det liten tvil om, og når forholdene ligger til rette spenner de yngste gjerne på seg plankene for å renne rundt i løypene.

I Skjelstadmark ligger skistadion så å si inne i skolegården, og under dalførekarusellen viste både anlegg og forholdene seg frem på best mulige måte. 117 glade barn og voksne med startnummer, et par minusgrader som krydret atmosfæren vinterlig, så å si vindstille og spor som kunne vært benyttet som trikkeskinner.

Drømmekveld

– Det er en drømmekveld, og vi merker at en fin vinter har stor påvirkning på deltakelsen. Vi har vært over hundre deltakere tidligere, men med den fine vinteren ser vi at det er lettere å få med flere unge langrennsløpere. På mandagstreningen hadde vi et oppmøte på 35 jenter og gutter i alderen mellom 6 år og 13 år. Det er rekordoppmøte i løpet av de siste årene, sier Mari Kristel Gederaas, leder i skigruppa i Skjelstadmark IL.

Ros

Hun roser foreldrenes dugnadsinnsats både som trenere og medhjelpere under karusellrennet sist onsdag kveld.

Dalførekarusellen fortsetter på Skatval 31. januar med Skatval Skilag som arrangør.