Under Malvikcupen i fotball søndag stilte IL Nybrott med 11-årslag, og det var en aldri så liten begivenhet.

- Ikke siden 2012 har vi hatt et 7-er lag. Som regel har lagene smuldret bort etter at de har sluttet å delta i Dalførecupen, forteller trenerne Ove Rolseth og Brynjar Viken.

Skolekretsen på Haraldreina har slitt med å skape egne lag som har holdt det gående oppover ungdomsårene. Dessverre har de beste spillerne funnet seg andre klubber ettersom det ikke har vært nok spillere å ta av til å stille i nærmiljøet på Haraldreina.

- Noen har også sluttet. Nå er målet å beholde spillerne i alle fall til de er ferdige med 7. klassen, sier trenerne.

Seks-syv lag

I det hele tatt lover det godt for IL Nybrott.

- Vi har seks-syv lag for tiden, og det er vi svært fornøyde med. Vår egen kunstgressbane like ved skolen har betydd mye for rekruttering, og i tillegg har vi tilflyttning til skolekretsen, forteller Rolseth og Viken.

- Cup er kjempemoro

10-åringene Gabriel Skjevik Trønsdal og Noah Espejord er to av spillerne på det smått historiske laget fra IL Nybrott. Sammen med lagkompisene spilte de fire kamper i Abrahallen under Malvikcupen søndag, og kompisene var fornøyde med lagets innsats.

- Vi synes det gikk bra, men vi tapte alle kampene. Likevel er det kjempemoro å spille cup, og miljøet i laget er svært bra, sier de unge fotballtalentene.

300 lag

Malvikcupen startet  sist mandag med innledende kamper for de eldste ungdomsklassene, mens 11- og 12-åringene gjorde unna alle kamper denne helgen. Førstkommende helg spilles de siste innledende kampene og sluttspill for klassene fra 13 og opp til 17 år.

- Totalt stiller 300 lag, og bare blant 11- og 12-åringene deltok 130 lag. Noe som er en økning fra i fjor. Totalt spilles det 620 kamper i Malvikcupen, sier Frode Forbord, hos arrangørene i Malvik IL.

Noah Espejord (midten) er en ivrig fotballspiller, og spilte i Malvikcupen både for Nybrott og Stjørdals-Blink. Foto: Frank Skaufel
Trenerne Ove Rolseth(t.v.) og Brynjar Viken er strålende fornøyd med at Nybrott IL har opplevd rekrutteringsoppsving den siste tiden. Foto: Frank Skaufel