Liverpool-legende og trener for den engelske Premier League klubbens 18-årslag, Steven Gerrard, har skrytt mye av frostingen og Liverpool-spilleren Edvard Sandvik Tagseth på klubbens hjemmeside.

16-åringen, med mamma og pappa fra Skatval og Stjørdal, tilhører klubbens akademi og nå får han enda mer skryt av sentrale personer i klubben fra Merseyside i den nordvestlige delen av England.

Sist helg arrangerte NFF (Norges Fotballforbund) Rogaland trenerseminar med en rekke kjente navn som foredragsholdere.

Spillerutvikling

Liverpools Michael Beale var blant dem som kom for å snakke om spillerutvikling.

Også A-landslagets assistenttrener Per Joar Hansen deltok på seminaret i Stavanger hvor hele 150 trenere møtte opp. Og Michael Beale benyttet anledningen til å skryte av Edvard Sandvik Tagseth. Beale innrømmer at han ikke har stor kjennskap til norsk fotball, men at inntrykket er godt.

Spennende spiller

- Vi har Edvard Sandvik Tagseth hos oss. En fantastisk og virkelig spennende ung spiller. Han er teknisk veldig god og har en fantastisk mentalitet. Han og flere norske spiller utfordrer seg selv og reiser til større klubber i utlandet. Det viser en god mentalitet og at det er gode talenter i Norge, sa Beale i følge fotball.no.

- Vi fokuserer på den individuelle spillerens utvikling og prøver å gjøre spillerne teknisk veldig gode. Vi vil gi spillerne en sterk identitet, hvordan de tenker og trener hver dag, og hvordan de ønsker å forbedre seg. Vi vil bygge det til en spilleridentitet på hva de er gode på, og dyrke egenskapene og de unike kvalitetene til en spiller. Er man en målscorer, bør man trene på å score på ulike måter. På hodet, med høyre, med venstre også videre. Det handler om hvordan man trener på det hver eneste dag. Det er viktig, sa Liverpool-treneren.