Lørdag 27. januar blir det volleyball for alle penge i Lånkehallen. Da inviterer FAU ved Lånke skole til grendaturnering i volleyball for tredje året på rad.

- Når vi passerer tre arrangement, begynner vi å nærme oss en tradisjon. Målet til FAU er at dette skal bli årlig happening for alle voksne i eller med tilknytning til Lånke. Dette skal være et lavterskeltilbud for de voksne, sier Bodil Sollie Hjelsvold.

Naboer og venner

I fjor deltok 18 lag på grendaturneringen og FAU håper på større deltakelse i år.

- Vi vet at vårt arrangement er samtidig som grendaturneringa på Skatval. Men vi håper at lånkbyggene hiver seg rundt og blir med. For dette er først og fremst bare morsomt. Formålet med dagen er å lage en sosial og morsom dag for de voksne i Lånke, sier Maren Buarø.

Nabo- og vennelag har dominert deltakerlisten de tidligere år. Nå håper FAU-duoen at også foreldrelag fra klassene ved skolen, lokale lag og foreninger og bedrifter i Lånke melder seg på.

- Og så må du få med at lærerne ved skolen nok en gang har fått spesialinvitasjon til turneringa, sier Sollie Hjelsvold.

Penger til skolen

De to første årene har turneringen endt opp med et fint overskudd. Det håper arrangøren at de gjør i år også. Og overskuddet bruker de på trivselstiltak ved skolen. Så langt har pengene endt opp i juletrær.

- Første året brukte vi pengene til å grave ned strømkabel for lys til juletreet ute på skola, og sist gang fikk skolen et helt nytt tre for å ha inne på skolen. Hva et eventuelt overskudd skal brukes til denne gang har vi ikke diskutert med skolen enda, sier Sollie Hjelsvold.

Men folk må skynde seg om de ønsker å være med. For påmeldingsfristen går ut torsdag kveld.

- Her må folk hive seg rundt og få med seg venner, naboer, kollegaer og andre lånkbygger. Dette er både sosialt og artig. Og så må du få med at vi har en egen premie til det laget som er best utkledd, avslutter Maren Buarø.