Alf Johny Rokke, Tore Størset og Egil Kjølsø tar initiativ til en skikkelig sluttspurt for å få inn den siste halvparten, 50.000 kroner, til lyspæreprosjektet.

– Brukere av skisenteret, lag og foreninger og alle andre kan gå inn på skisenterets facebookside der det er en link til hvordan man kan bidra til prosjektet, sier Rokke til Bladet.

30 år i år

Selbuskogen Skisenter er 30 år i år og han mener at lysløypa er omtrent like gammel. Det betyr at noen av lyspærene er like gamle.

– Da er det på tide å få byttet ut de gamle lyspærene med nye LED-lys. Det koster 450 kroner å bytte ut én lyspære og med 220 lyspunkt blir det et enkelt regnestykke. Det blir 99.000 kroner, sier Egil Kjølsø.

Enkel jobb

Selve jobben med å få bytte ut alle lyspærene er enkel og det skal gå forholdsvis raskt å få byttet. Den største jobben er å få folk, som skal utføre jobben, opp i stolpene på en sikker og trygg måte.

Den dagen ildsjelene ved skisenteret kan slå på bryteren etter at de gamle lyspærene er byttet ut, får brukerne et lysløypeanlegg med bedre lys. Mye bedre lys.

– Og strømforbruket blir mindre. Det betyr mindre utgifter for oss, sier Tore Størset.

Det er mellom 6,5 og 7 kilometer med løyper som har lyspunkter ved Selbuskogen Skisenter.

Eiere

Blant skisenterets eiere er Selbu og Stjørdal kommune og idrettslagene Stjørdals-Blink, Skatval Skilag, Lånke IL, IL Nybrott, Elvran IL, Selbustrand IL, Øverbygda IL og Selbu IL.

Senteret drives som et aksjeselskap og de to kommunene eier 29 prosent, idrettslagene i Selbu og Stjørdal 50 prosent og private aksjonærer 21 prosent.