Mellomdistanseløperen Magnar Fossbakken Lundberg (20) fra Hommelvik er tilbake i moderklubben Hommelvik IL etter fem sesonger i Ranheim IL.

– Jeg har vært inne på tanken om å bytte klubb en god stund. Lysten har vært der og en av årsakene er at Hommelvik faktisk er hjembygda mi, sier Magnar Fossbakken Lundberg til Bladet.

Han er topp motivert for videre satsing på løpingen.

I full gang

Nå er han i full gang med forberedelsene til nok en sesong på friidrettsbanen sammen med sin trener det siste halvannet året, Erik Sakshaug. I Ranheim hadde han Morten Rønnekleiv som trener.

– Det er mest praktisk med en slik løsning ettersom jeg har byttet klubb og Sakshaug ikke er en del av trenerteamet i Ranheim IL, sier Lundberg.

Erik Sakshaug er også trener for Hedda Hynne, mellomdistanseløperen som ble nummer fem på semifinalen på 800 meter under verdensmesterskapet i friidrett i London i fjor sommer.

– Det er bare meg i tillegg til Hedda som Erik er trener for, sier 20-åringen.

Sist søndag kom han hjem fra en 14 dager lang treningsleir på den spanske ferieøya Tenerife. Der var han sammen med en gruppe andre friidrettsutøvere fra både sør- og norddelen av Trøndelag og elever fra friidrettslinja ved Strinda videregående skole i Trondheim.

I Playa de las Américas på sørkysten av Tenerife fikk han gjennomført mange gode treningsøkter i det som var en meget behagelig sommertemperatur, sammenlignet med trøndersk sommervær.

Grunntrening

Magnar bor hjemme i Hommelvik og er inne i en periode med grunntrening foran 2018-sesongen. Grunntrening betyr løping. Mye løping, blant annet innendørs i friidrettshallen på Ranheim.

– Jeg trener også ved treningssenteret på Midtsand og ved Strinda videregående skole, sier han.

20-åringen trener 10 eller 11 økter i uka, det vil si at det blir to økter flere dager.

– Hvilke, eller hvilken løpsøvelse satser du på denne sesongen?

– Det blir nok mest fokus på 800 meter. Har innsett at jeg ikke har nok tempo i kroppen for 400 meter. Men jeg kommer nok til å løpe noen 1.500-metere i tillegg til favorittdistansen, sier han som fyller 21 år i mars måned.

– Konkurranseplaner i vinter?

– Jeg kommer til å delta i vinterligaen som er tre løp i Ranheimshallen i regi av Selsbakk IF, sier han. Vinterligaen starter med 1.000 meter 27. januar, 600 meter 31. januar og en engelsk mil 7. februar.

– Trolig deltar jeg på 1.000 og 600 meter, men en engelsk mil blir litt for langt synes jeg, sier Lundberg. For ordens skyld: En engelsk mil er 1.609, 344 meter.

I tillegg planlegger Lundberg å være med i de to store nasjonale innendørsbegivenhetene i friidrett, norgesmesterskapet (NM) i Bærum 3. og 4. februar og Ungdomsmesterskapet (UM) i Steinkjer mellom 9. og 11. mars.

Bjørkepollen

De siste to årene har Magnar Fossbakken Lundberg slitt med sykdom. Han har blitt lett syk og årsaken til det er at han er veldig allergisk mot bjørkepollen.

– Det var under en blodprøvesjekk at det ble funnet ut at jeg var allergisk, sier han som tar sine forholdsregler angående bjørkepollenallergien.

– Jeg legger blant annet opp til litt mere trening innendørs enn tidligere år, sier 20-åringen som også tar medisiner for å holde allergiplagene mer i sjakk.

Magnar Fossbakken Lundbergs personlige rekorder på 800 meter og 1.500 meter er henholdsvis 50,92 sekunder og 1,55,30 minutter. Begge satt i 2016-sesongen ifølge utøverstatistikken fra friidrett.no.

– Det er på tide å få senket noen rekorder i år, sier en topp motivert mellomdistanseløper Magnar Fossbakken Lundberg.