– Jeg tror ikke at det har gått opp for meg ennå.

Det stjørdalingen og Ranheim-spilleren snakker om er da dommer Tore Hansen blåste av play off-kampen mot Sogndal 2. desember i fjor og Jakob og de andre Ranheim-spillerne kunne juble hemningsløst for at klubben rykket opp til eliteserien etter å ha slått Sogndal etter ekstraomganger og straffesparkkonkurranse på hjemmebane.

– Og nå skal vi møte Brann på hjemmebane i serieåpningen 10. mars. Det er som et eventyr, sier Tromsdal.

Han tenker også på kamp på tradisjonsrike Åråsen mot Lillestrøm og ikke minst lokaloppgjøret mot Rosenborg på Lerkendal.

– Tenk å få stå på gressmatta på Lerkendal og høre på Et bilde tå`n Ivers før avspark. Helt utrolig, sier Jakob Talmo Tromsdal (20).

Ikke bare sofa

Tidlig i forrige uke startet Ranheim oppkjøringen til eliteseriesesongen etter at spillerne har hatt ferie siden opprykket ble sikret.

– Men det har ikke nyttet å bare ligge på sofaen den siste drøye måneden. Det var greit å møte opp til den første treningen i noenlunde fysisk form, sier Jakob Talmo Tromsdal foran sin andre sesong i Ranheim.

Han kom fra juniorstallen til Rosenborg der mange av de nåværende Ranheim-spillere har vært tidligere. Tromsdal kom til Rosenborg fra Stjørdals-Blink som guttespiller i 2013. Og han har kontrakt med Ranheim ut året.

Alle spillerne i a-stallen til Ranheim har enten jobb eller studier ved siden av fotballen. Det er klubbens politikk at spillere skal ha andre ting enn bare fotball å tenke på. Jakob Talmo Tromsdal er intet unntak. Han jobber hos Dedicare i hjembyen. Bedriften er et bemanningsbyrå rettet inn mot helse- og sosialtjenester.

– Jakob gjør en god jobb for oss, men han har tilpasset arbeidstid slik at han skal få tid til å trene og spille kamper, sier tante og daglig leder Berit Tromsdal i bemanningsbyrået.

Både hun og flere av de andre ansatte har allerede bestilt seg billett til åpningskampen mot Brann. Blant dem er Lene Langås som har spilt fotball for Kattem den gang klubben spilte i toppserien.

Løping

I oppkjøringsperioden trener Jakob og resten av spillerne i Abrahallen på Sveberg. I tillegg er de på treningsstudio pluss at de har en ukentlig løpetrening innendørs i friidrettshallen på Ranheim.

– Vi trente i hallen i går. Føler meg sliten og blir nesten uvel når jeg ser en friidrettsbane, sa Tromsdal dagen etter løpeøkta.

Han er en av sju, åtte spillere som kjemper om en plass som en av to indreløpere eller en plass som sentral midtbanespiller hos den ferske eliteserieklubben.

– Jeg kan også kanskje være aktuell som midtstopper, sier han som kjører spesialtreninger for å bli en enda bedre fotballspiller.

– Klubben har en kjempeordning med et treningsstudio hvor vi spillerne har en egen trener som tilpasser treningsprogram for hver enkelt spiller. Jeg skal jobbe med å bli hurtigere og sterkere og får et eget opplegg som retter seg mot nettopp bedre hurtighet og styrke, sier Jakob Talmo Tromsdal.

Møter Krasnodar

Fram til 1. mars blir treningene gjennomført i Abrahallen. Fra den dagen flyttes treningene til Ranheim Arena. 21. februar reiser Ranheim-troppen til spanske Marbella på treningsleir hvor blant annet treningskamp mot FC Krasnodar fra Russland står på programmet.

Klubben ligger på fjerdeplass i den russiske toppdivisjonen og den svenske landslagsspilleren Andreas Granqvist og tidligere Rosenborg-spiller Stefan Strandberg spiller for klubben. Med andre ord, en tøff motstander for bydelsklubben fra Trondheim.

Før den tid skal Ranheim spille flere treningskamper i Abrahallen. Blant annet mot moderklubben Stjørdals-Blink torsdag 1. februar.