– Det er en stor jobb som må gjøres før klubben er klar for å ta steget opp, sier han.

Kvello er tilbake i Vikhammer HK etter opphold i blant annet Charlottenlund og Strindheim. 29-åringen fra Smiskaret har lang erfaring fra 1. divisjon og kamper for Stord i eliteserien. Søndag markerte han seg med fire mål i hjemmemøtet med Vålerenga.

Hektet av

Det hjalp imidlertid lite for vertene som til slutt tapte 28-23 og dermed trolig er hektet av i kampen om opprykk til 1. divisjon.

– Nå har opprykkstoget sannsynligvis gått. Vi må ha hjelp fra andre lag om vi nå skal ta oss til kvalifiseringa. Det holder ikke lenger å gjøre jobben selv, sa trener for håndballherrene, Aleksander Linløkken Pettersen til Bladet rett etter kampslutt.

Forspilte sjanser

Med seier og to poeng ville Vikhammer HK klatret helt opp i ryggen på Nordstrand og Vålerenga. I søndagens kamp ble sistnevnte for sterke og sikret seg en verdifull luke foran de seks siste serierundene.

Jim Roger Kvello tror i likhet med trener Pettersen at klubben nå har forspilt sine sjanser hva gjelder opprykk.

Må endringer til

– Vi må ha massiv hjelp dersom dette skal gå, konkluderer han og peker på flere grunner til at Vikhammer HK også i år mislykkes i kampen om opprykk.

– Det handler om så enkelt som treningshverdagen. Vi trener fra klokka 21 til 23 på kveldstid. Tidspunktet er langt fra optimalt og går utover prestasjonene. Seniorlagene er ikke prioritert og blir tildelt ugunstige halltider. Klubber i 1. divisjon og satsende andredivisjonsklubber har tilrettelagt treningstid, sier han.

Får medhold fra ledelsen

Kvello tror Vikhammer HK har spillermateriell til å ta steget opp. Han er imidlertid tydelig på at kvaliteten på trening må opp dersom 1. divisjon skal bli en realitet på sikt.

– Vi må trene bedre med høyere intensitet. En del treninger er veldig gode, men vi er ikke stabile nok, slår han fast.

Malvikingen poengterer at det fra klubbens side ikke foreligger et uttalt mål om opprykk. Det bekrefter VHK-leder Rune Halvorsen.

Saken fortsetter under bildet.

VHK-leder Rune Halvorsen vedgår at han synes det er greit at VHK ikke rykker opp i år. Foto: Frank Skaufel

– Vårt mål er å utvikle lokale spillere fra Malvik og ta steget opp når klubben er moden, sier Halvorsen. Han er ikke uenig i Kvellos tanker rundt dagens situasjon i håndballklubben.

Pustet lettet ut etter tap

–  Alt må profesjonaliseres dersom vi skal rykke opp. Akkurat nå har vi ikke muskler til å si at vi skal ta steget allerede til neste år, sier Halvorsen - og innrømmer at han nærmest pustet lettet ut etter søndagens skjebnekamp i Malvikhallen.

– Det var nesten litt sånn, humrer lederen og legger til:

– Når det er sagt, hadde vi klart det i år, ville vi ha brettet opp ermene og tatt utfordringa.

Skjebnesvanger utvisning

Kampen mot Vålerenga var lenge jevnspilt og det sto uavgjort 14–14 til pause. Og hadde det ikke vært for en skjebnesvanger tominutter midtveis i førsteomgang, ville hjemmelaget trolig gått inn til hvilen med ledelse. I den korte undertallsperioden slapp VHK inn hele tre mål og ga gjestene blod på tann.

– Det var skuffende. Hadde det ikke vært for den perioden ville omgangen vært meget god, oppsummerer VHK-trener Aleksander Linløkken Pettersen

Klarte ikke å følge planen

Trenerens seiersresept var å holde et høyt tempo og løpe motstanderen fra hovedstaden i senk. Det fungerte bare sånn delvis.

Saken fortsetter under bildet.

VHK-trener Aleksander Linløkken Pettersen tror opprykkstoget nå har gått. Foto: Anders Fossum

– Gjennom to ganger 30 minutter skal vi være et bedre trent lag. Det skulle synes det siste kvarteret, men det gjorde det ikke. Vi visste at de hadde noen individuelt gode spillere. Vi skulle ligge lavt og flytte beina raskt, men de var gode til å ta ned tempoet. Vi var forberedt, men klarte ikke å håndtere det. Det er skuffende at vi ikke klarer å gjøre det vi skal, sier Pettersen.

Tapet betyr at Vikhammer HK sakker akterut i kampen om topplasseringene i 2. divisjon avdeling 2. Med 16 kamper spilt ligger laget på nå på fjerdeplass på tabellen, fem poeng bak Vålerenga med like mange kamper spilt.