Meråkerbyggen befinner seg nå i Pyeongchang hvor mesterskapet foregår. For snart 20 år siden var han elev ved Meråker videregående skole.

Der hadde han dagens assistenttrener for det norske herrelandslaget i fotball, Per Joar Hansen (Perry) fra Stjørdal, som lærer.

– Jeg husker godt at jeg hadde Perry som lærer og jeg ble veldig betatt av hans evne til å formidle sine saker på en helt fantastisk måte. Uansett hvor dum man er eller ei, er det noe som har brent seg fast hos meg. Det morsomme er at jeg ble veldig bevisst på mitt valg å bli trener, etter det han formidlet oss elevene. Jeg mener å huske at han var en veldig konkret og klar lærer. En trener er jo en samtalepartner og formidler av kunnskap. Hvordan det gjøres, ja, der tror jeg Perry klarte å lære bort ett eller annet, sier Vegard Bitnes som har hatt Meråker-modellen som bunn i sin trenerfilosofi.

29. plass

De siste ukene har Bitnes og hans landslagsutøvere deltatt i OL i Pyeongchang i Sør-Korea. OL avsluttes i morgen, men sesongen er langt fra over for Bitnes. Katharina Innerhofer sto for de beste plasseringene av de østerrikske utøverne med 29. plass på sprinten og 40. plass på jaktstarten. Lisa Theresa Hauser ble nummer 41 på normaldistansen, kun tre sekunder bak Synnøve Solemdal fra Norge.

Arbeidsplass

– Inntrykk etter OL?

– Jeg får ikke all verden til OL-følelse. OL er mye bedre på tv enn som tilskuer. For meg har OL vært en arbeidsplass og har ikke fått sett all verden av det som er rundt et OL. Det har vært travle dager med tilrettelegging av konkurranser, mer som et vanlig verdenscuprenn, sier Vegard Bitnes som etter noen uker i Sør-Korea har blitt matlei.

– For å si det sånn, så skal jeg ikke spise ris med det første når jeg kommer hjem. Det er ikke vondt ment, men det er det vanskeligste når man er sammenhengende en måned på tur, dette med matkulturen der man er, sier Vegard Bitnes.

Ramsau

– Nå skal jeg ha en uke hjemme sammen med familien før finalerundene i verdenscupen dras i gang, sier Vegard Bitnes til Bladet. Han bor med samboer og sønn Henrik på to måneder i Ramsau.

– Å være trener er en livsstil man bare må like. Tror ikke alle vet hvilken belastning det egentlig kan være. Men, som alt annet, man blir vant til det man holder på med. Foreløpig jobber jeg med noe som er dritkult. Heldigvis har jeg en samboer som har forståelse for det yrket jeg har og det er fantastisk å vite at man har støtte hjemmefra, sier 35-åringen som trives godt med å bo i Ramsau og få ta del av andre lands kultur og treningsfilosofi. Og jeg er veldig takknemlig for å få ta del av andre lands kultur og treningsfilosofi. Dog skal det sies, jeg har Meråker-modellen i bunn, sier Vegard Bitnes.

Kontrakt

Hans kontrakt med ÖSV (Österreich Skiverband) løper ut i april, men Bitnes er forespeilet å være med videre.

– I hvilken form og med hvilket lag, gjenstår å se, når vi får lagt trenerkabalen etter sesongslutt, sier Vegard Bitnes.