I førsteomgang hoppet 21-åringen fra Skatval Skilag og Trønderhopp 62 meter, noe som var over 25 meter bak det lengste svevet under det første norgescuprennet i Bjørkbakken lørdag.

- Hoppet i andreomgang ble enda dårligere, og jeg endte dessverre sist. Jeg har tidligere hoppet over 90 meter i bakken, og synes det er litt surt å hoppe så dårlig på hjemmebane. Jeg lover revansje i morgen under det andre norgescuprennet i Bjørkbakken, sier Håvard Svingen Lunnan.

Stor fremgang

Stort sett har årets sesong vært en eneste lang suksess for Svingen Lunnan. Han startet opp i B-klassen, rykket opp og hevdet seg svært bra i A-klassen før han til slutt endte opp med en plass i eliteklassen i norgescupen.

- Mine beste resultater en 2. og en 3. plass under norgescuprennet i Sprova i januar. Da hoppet jeg i a-klassen. I eliteklassen er farten lavere, men det skal gå an å hevde seg bedre enn hva jeg gjorde i dag. Gjør man ting riktig kan man hoppe langt også i eliteklassen, sier han.

OL 2022 frister

Helgens rennleder Rolf Åge Berg er et levende bevis på at man kan komme fra Stjørdal og hevde seg i verdenstoppen. OL-vinner Robert Johansson var kun for noen år siden selv en hopper som deltok i norgescuprenn, men greide etter hvert å ta steget over i verdenstoppen.

Svingen Lunnan har også ambisjoner om å hoppe mot verdens beste hoppere.

- Marginene er små i hopp. Det mentale har stor betydning, og egentlig tror jeg alle som hopper her i dag har en mulighet for å komme på landslaget, hvis alt klaffer, sier han.

Svingen Lunnan er en del av det sterke hoppmiljøet i Trønderhopp, og får daglig oppfølging av den tidligere storhopperen Morten Solem.

- Etter å ha sett på OL de siste ukene, må jeg si at OL i 2022 er et mål for meg, sier han.

NM på onsdag

Når det andre norgescuprennet er ferdig i morgen, rettes fokuset mot Holmekollen på onsdag. Da arrangeres NM.

- Målet er å komme blant de 30 beste som kvalifiserer seg til andreomgangen, sier Svingen Lunnan.

- Rett og slett herlig

Forholdene under norgescuprennet i Bjørkbakken lørdag var perfekte. Det gledet de mange hoppentusiastene som har lagt ned hundrevis av dugnadstimer for at forholdene skulle bli så bra som mulig for landets beste hoppere under landslaget.

- Det er rett og slett herlig. Bedre forhold enn i dag kan det ikke bli, og vi har fått mye skyt av hopperne, sier Karl Johan Berg.

Hoppildsjelen var assisterende rennleder under hoppkonkurransen, og gliste fra øre til øre mens hopperne svevde seg ned til godt over K-punkt.

- Vi er forberedt på en ekstra innsats søndag morgen. Det er ventet snø, og skjer det må vi ut å preparere bakken fra tidlig morgen, sier han.

Mye arbeid har aldri stoppet den driftige gjengen i Bjørkbakkens venner.

- Vi skal søke om å få arrangere norgescup også neste år, forteller Berg.