- Vi bor der borte, sier familien, og peker på en gård som ligger noen titalls storslalåmporter unna Daltrøa skitrekk.

Kjempefint hele uka

Familien Lund Rotabakk består av Noah på syv år, Elias på ti og storebror Oliver på 11, i tillegg til foreldrene Solveig og Torgeir.

Hele gjengen tar på seg slalåmskiene så fort anledningen byr seg.

- Vi har vært her hver eneste dag i vinterferien, og forholdene og været har vært kjempefint nesten hele uken, forteller de ivrige brødrene.

At de er ekstra heldige, er alpinanleggnaboene fullstendig klar over.

- Daltrøa er egentlig et kjempefint anlegg til å være så lite, sier Oliver Lund Rotabakk, som med sine twin tip-ski kjører like godt baklengs som forlengs nedover alpinanlegget.

Stor foreldreinnsats

Det er bygdefolket i Skjelstadmark som står bak driften av anlegget.

- Alle familier stiller opp på dugnad et par ganger hver vinter for å drifte anlegget. I tillegg har vi et driftig styre som gjør en kjempejobb, forteller Solveig og Torgeir Lund Rotabakk.

I vinterferien har det vært travle dager.

- Både på dag- og kveldstid har det helt sikkert vært 50-60 skikjørere i anlegget, og mange har kommet både fra Lånke, Skatval, Stjørdal og Åsen for å kjøre her. Med åpen kiosk har de kunnet kose seg med både kjøring i bakken og noe å spise og drikke, sier de.

Billig moro

Et årskort koster kun 500 kroner for én person, og 1200 for en familie. Å dra til Meråker eller Storlien for å stå på ski er ikke noe alternativ for familien.

- Når vi har et så fint anlegg Daltrøa i nabolaget, er det ikke noe poeng å dra andre steder. Hvis guttene vil dra til Meråker, får de komme seg dit selv, sier Torgeir Lund Rotabakk smilende.

- Beste jeg vet

To som tok turen fra Stjørdal til Skjelstadmarka for å stå på ski, var venninnene Sara Sesseng (9) og Marilia Petterson (8).

- Jeg har sikkert hvert her enten 60 eller 20 ganger i vinter. Å stå på ski er det beste jeg vet, og i dag spurte jeg Sara om hun ville være med. Det er første gang hun er i Daltrøa, sier Marilia Petterson.

- Jeg synes det er kjempefint her, men jeg er vant til litt brattere bakker i Meråker, forteller Sara Sesseng, som storkoste seg i finværet.