Helt siden hun var en liten jente, har Hanne Buran Spets vært i bowlinghallen. Pappa Rune er en ihuga og bra bowlingspiller, og det ble naturlig for datteren Hanne å være med når pappa skulle på bowling.

– Jeg bowlet nok mer tidligere enn det jeg gjør nå. Men fortsatt er det veldig gøy å konkurrere, sier Hanne.

Sikret seg NM-sølv

Og at hun klarer seg bra, er det ingen tvil om. Under ungdoms-NM nylig bowlet hun seg inn til en sterk femteplass i den individuelle konkurransen. Enda bedre gikk det i dobbel-konkurransen. Sammen med lagvenninne fra Trondheim Bowlingklubb, Ronja Mørch Petersen, sikret hun seg sølvmedaljen.

– Jeg er veldig fornøyd med NM-resultatene.

Hanne Buran Spets har 290 som personlig rekord. Foto: Privat

Elev på folkehøyskole

Hanne er fortsatt bosatt i Hommelvik. Men akkurat nå er hun mer på Melhus enn hjemme. Årsaken er at hun er elev Trøndertun folkehøyskole.

– Der er jeg elev på musikklinja. Det er nok en av grunnene til at det ikke blir like mye tid til bowlingen som tidligere. Ambisjonene har nok sunket litt de siste årene. Da jeg var yngre var jeg fast bestemt på å bli best, fortsetter Hanne, som har 290 poeng som personlig rekord på en serie.

Det høyeste du kan få er 300.

– Er det ensomt å være bowlingspiller fra Hommelvik?

– Det er ikke så mange herfra som spiller. Jeg konkurrerte mot ei jente fra Stjørdal i mange år, men det er noen år siden nå, avslutter Hanne Buran Spets, nylig NM-medaljør i bowling.