– Herlig! Keepere har ingenting å tape i straffekonk, og jeg elsker det. Det ble en nervepirrende kamp, kanskje litt for mye. Publikum fikk sikkert hjertestopp. Deilig at vi vinner kampen til slutt, sier Stjørdals-Blink-keeper Jørgen Vordal.

Han reddet to av Strindheims straffespark i straffesparkkonkurransen og ble med det den store helten. Men også Markus Hermo skal ha sin del av æren. Han satte inn den avgjørende straffen.

– Nervene roet seg da jeg kom fram til ballen. Jeg hadde bestemt meg for hvor jeg skulle skyte på forhånd. Det er viktig for klubben at vi går videre i cupen, det drar inn en del penger, sier Hermo.

Nervedrama

Cupkampen mellom Stjørdals-Blink og Strindheim på Nye Blinkbanen onsdag kveld utviklet seg til et nervedrama.

Hjemmelaget hadde en særdeles dårlig 1. omgang. Det var lite energi og tæl, og nesten ingenting stemte. Strindheim kunne fullt fortjent gå til pause med 1-0-ledelse.

Anders Nygaard og Nedzad Sisic kom inn etter pause. Det hevet rødtrøyene betraktelig. Kaptein for kvelden, midtstopper Vegard Fiske, utlignet til 1-1 på en heading etter 65 spilte minutter.

De fleste trodde nok kampen var over da bortelaget gikk opp i 2-1-ledelse kun fire minutter før slutt. Men Stjørdals-Blink ga seg ikke. Jørgen Sollihaug utlignet til 2-2 på overtid. Dermed ble det ekstraomganger.

Ønsker seg Rosenborg

På overtid i den første ekstraomgangen satte innbytter Sisic inn 3-2. Men Strindheim ga seg ikke. Etter halvspilt andre ekstraomgang utlignet trondheimslaget til 3-3 på straffespark.

Det måtte straffesparkkonkurranse til for å kåre et vinnerlag. Det endte til slutt med seier 4-3. Mats Lillebo, Sondre Stokke, Anders Nygaard og Markus Hermo scoret for Stjørdals-Blink, mens Alexander Nynes brente sitt forsøk.

Den store keeperhelten Jørgen Vordal er ikke i tvil om hvem han ønsker seg i 2. runde.

– Det må jo bli Rosenborg!

Videre i cupen

Ranheim, med stjørdalingene Are Tronseth og Kristian Rømo Skille og meråkerbyggen Simen Raaen Sandmæl på laget, vant 2-0 over Trygg/Lade onsdag kveld. Georg Flatgård og Kim Ove Riksvold scoret målene.

Rosenborg, med en hjemmeværende Fredrik Midtsjø, vant til slutt 3-0 over 4. divisjonslaget Åfjord.