Ifølge Trønder-Avisa skal AZ Alkmaar være villig til å bla opp rundt 20 millioner kroner for Rosenborgs midtbanemann Fredrik Midtsjø (23).

Skulle det bli tilfelle vil det også dryppe noen kroner på moderklubben, Stjørdals-Blink.

Kompensasjon

– Det stemmer at vi kommer til å få såkalte solidaritetsmidler ved et eventuelt salg av Fredrik Midtsjø. Dette er midler som er innarbeidet av FIFA, som en kompensasjon til klubbene som har bidratt til å utvikle spillerne fra de er 12 - 23 år gamle, sier Thomas Lidal Jamne, som er styreleder i Stjørdals-Blink fotball.

– Hva vil dette bety for Stjørdals-Blink i dette tilfelle?

– Jeg vil understreke at dette kun er hypoteser så langt. Vi forholder oss ikke til ryktene som svirrer rundt. Men skulle det bli sånn at Midtsjø selges videre fra Rosenborg, vil vi får kompensasjon for de årene han var i klubben vår. Det blir tre år, fra han var 12-14.

– Sett at ryktene stemmer. Hva vil det bety i kroner i klubbkassa?

– Hvis han blir solgt for 20 millioner, vil det bety at vi får rundt 150.000 kroner, sier Lidal Jamne.

– Men som sagt, så spekulerer vi ikke i overganger. Vi forholder oss til Rosenborg i denne saken, avslutter han.

Klubbens mest innbringende spiller

Som en følge av avtalen mellom Stjørdals-Blink og Rosenborg, har stjørdalsklubben allerede fått godt betalt for Fredrik Midtsjø.

– Blink hadde en klausul i kontrakten som skulle gi en utbetaling når Midtsjø debuterte for A-laget til Rosenborg. Det utløste også en bonus når han nådde henholdsvis 10, 25 og 50 kamper for eliteserielaget, sier Knut Erlend Jegersen, som er lagleder for A-laget til Stjørdals-Blink.

– Hvor mye har dere fått utbetalt så langt?

– Litt usikker, men mener det er i overkant av 200.000, kanskje opp mot 250.000 kroner.

– Ved et eventuelt salg vil den totale summen kunne se ut til å komme opp i rundt 400.000. Andre spillere som har gått fra Stjørdals-Blink, som kan måle seg med den summen inn til klubben?

– Nei, så vidt jeg vet så er det Roar Husby som står for den forrige overgangsrekorden, da han ble solgt til Rosenborg i 2003 for 200.000 kroner. Den gangen var det en direkte overgangssum, mens pengene det er snakk  om i Fredrik Midtsjøs tilfelle er bonuser og eventuelle solidaritetsmidler, sier Knut Erlend Jegersen.