«Hommelvik sentrum blir avviklet om det ikke blir tatt grep snart»

Terje Hansen mener at en park i stasjonsfjæra vil løfte Hommelvik til nye høyder.  Foto: Trond Nøstberg

Debatt

På møtet som ble avholdt tirsdag 12. november denne uka var det stor enighet om at sentrumsplanen for Hommelvik sentrum er årsaken til at ingen ting har skjedd.

Noen skyldte på Bane Nor, men hva har dem med sentrum å gjøre? Bane Nor sitt problem er at kommunen og Sjøsiden Eiendom presser Bane Nor for å gi opp deres behov for flere spor. Jernbanen mener de trenger 5 spor, kommunen mener 2 spor er nok.


 

På sentralstasjonen i Trondheim er det 5 spor for persontog som har perrong og utenom de 5 sporene er det nye 11 spor, altså 16 spor. Ta en tur over brua og tell.

Siden 1880-tallet har veisystemet i Norge utviklet seg enormt, i motsetning til jernbanen som har fått sine arealer krympet. Trafikken på jernbanen skal dobles på både person og godstrafikken i løpet av en del år og når Meråkerbanen blir rustet opp og elektrifisert og med Svensk drift kan jo sjansene være store for at Hommelvik blir en transitthavn for Sverige igjen som den var i gamledager.


 

Så konklusjonen blir; la jernbanen få det rommet de mener de trenger for fremtiden. Vi bygger ikke jernbane for bare 10-20 år inn i framtiden. Det bygges vel for 100-200 år inn i framtiden.

De arealene mellom sjøen og jernbanen bør jo brukes til et flott parkanlegg og rekreasjonsanlegg for barn, unge, voksne og eldre. Når Hommelvik skal vokse og bli en liten småby, da fortjener innbyggerne denne parken i fjæra. Dette vil jo bli en park for alle som bor i hele Hommelvikområdet som Smiskaret, Grønberg, Sveberg, Bjørnmyra, Solbakken, Sjøsiden, Mostamark pluss hele Hommelvik sentrum.

Denne parken vil løfte Hommelvik til nye høyder og interessen til å flytte til Malvik vil øke. «Politikerne er innvalgt for å ivareta innbyggernes behov, de skal også ivareta utbyggernes ønsker, men ikke på bekostning av innbyggerne». «Barn og unges trivsel, er de voksnes ansvar.»

Terje Hansen

FrP